Суперкорисне страви з ягід, які варто спробувати прямо сьогодні

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Ягоди — це самий кращий перекус з усіх можливих. Однак, якщо вам набридло є просто полуницю або чорницю вприкуску, то на допомогу приходять нові ідеї. Ми підготували рецепти з ягід, які сподобаються вам.

Малиновий крамбл

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 175 р цукру
  • 100 г вівсяних пластівців
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 1 кг малини
  • 50 г цукру (можна менше)
  • щіпка меленого кардамону

Спосіб приготування:

Змішайте борошно з розтопленим маслом, додайте 75 г цукру і збийте все в блендері. В отриману суміш розкришите вівсяні пластівці і перемішайте. У форму для випікання викладіть малину, посипте цукром і кардамоном. Зверху вилийте тісто. Випікайте 45 хвилин до появи золотистої скоринки при 170 градусах.

Полуничний салат

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Інгредієнти:

  • жменю шпинату
  • 250-400 г полуниці
  • 1 великий кульку моцарелли
  • оливкова або горіхове масло
  • сіль
  • сік 1/4 лимона

Спосіб приготування:

Киньте вимитий шпинат в миску, додайте крупно нарізаний сир і полуницю. Підсоліть і заправте масло. Перемішайте і насолоджуйтеся.

Смузі з аґрусом

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Інгредієнти:

  • пари кубиків льоду
  • великий стакан агрусу
  • 1/2 склянки соєвого молока
  • шматочок лимона з цедрою
  • 1/2 ч. л. меду або 1 фінік

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти в блендері. Збивайте до того часу, поки не вийде однорідна маса. Взимку сміливо використовувати заморожену ягоду і можете додати середнє яблуко.

Чорничний пиріг

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 220 г цукру
  • 180 г вершкового масла
  • 110 мл оливкової олії
  • 150 мл кефіру або йогурту без добавок
  • ванільна есенція
  • 400 г пшеничного борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • цедра 2 лимонів
  • цедра 2 апельсинів
  • 600 г свіжої чорниці

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 175 градусів. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. У мисці змішайте яйця і цукор, збивайте до блідо-жовтого кольору. Додайте до яєчної маси вершкове і оливкове масло, кефір. Додати ваніль і добре перемішати. Засипати борошно, розпушувач і сіль, цедру. Замісіть тісто. Залиште відпочити на 10-15 хвилин. Після цього, додайте четверту частину всіх ягід в тісто. Вилийте тісто у форму. Поставте майбутній пиріг в духовку на 15 хвилин. Потім дістати і засипати зверху залишилася ягоди. Випікайте 30-40 хвилин. Подавайте остившім.

Сорбет з ожини

Суперполезные блюда из ягод, которые стоит попробовать прямо сегодня

Інгредієнти:

м’якоть 1/2 апельсина
2 склянки замороженої ожини
1 заморожений банан
трохи насіння льону або чіа

Спосіб приготування:

Якщо у вас банан не заморожений, то зробіть це завчасно. Те ж саме і з ягодами. Після цього, всі інгредієнти змішати до однорідного стану. Розлийте по креманкам і поставте в холодильник на пару годин.

Насолоджуйтесь цими ягідними стравами, особливо в літній сезон.

  • Читайте також: 4 освіжаючих рецепта, які варто спробувати цього літа