Правила і принципи роздільного харчування

Правила и принципы раздельного питания

Основна мета роздільного харчування – налаштування організму на кожен продукт їжі. Є багато позитивних і негативних сторін у цієї дієти.

Редакція SUPER. UA допоможе розібратися в цьому питанні і визначити головні правила роздільного харчування.

Історія роздільного харчування

Теорія роздільного харчування бере свій початок в Аюрведі (вчення про здорове життя). Вона свідчить, що кожен тип темпераменту має уникати певних продуктів і харчуватися по-різному.

У 1920-х роках Вільям Шелтон випустив книгу «Правильне поєднання харчових продуктів». Він стверджує, що для перетравлення білків потрібне кисле середовище, а для жирів і вуглеводів – лужна. Якщо їх з’єднати разом, то вони почнуть гнити.

Правила и принципы раздельного питания

Таблиця сумісності продуктів

Роздільне харчування ділить всі продукти на три основні категорії, які ніколи не повинні поєднуватися разом, — багаті білком, багаті вуглеводами та кислі цитрусові фрукти.

Заборонені подібні варіанти страв: м’ясо і квасоля, крохмальні продукти з цукром. Молоко, диня і кавун вживаються окремо.

Правила и принципы раздельного питания

Правила роздільного харчування

• Їжте тільки пісне м’ясо, забудьте про копченостях і жирних видах.

• Рибу, м’ясо і птицю варто варити, тушкувати або запікати на грилі.

• Готуйте на один прийом їжі, не варто повторно розігрівати блюдо.

• Перестаньте додавати сіль, перець і спеції, так як вони сприяють переїданню.

• Не переїдайте і не змушуйте себе, якщо не хочете.

• Відмовтеся від напоїв під час прийому їжі (можна пити за 15 хвилин до їжі).

• Ретельно пережовуйте – це дозволяє швидше насититися.

Читайте також 5 добавок до харчування, які дадуть вам всю необхідну енергію