Овочеві страви, від яких буде максимум користі

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Навіть, якщо ви не вегетаріанець, овочі вам потрібні і важливі. Звичайно, часом вичерпується фантазія, як готувати і що такого овочевого зробити. Саме тому ми зібрали страви з овочів, які максимально смачні і корисні.

Капустяний салат

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 250 г моркви
  • 250 г волоського горіха
  • 200 г родзинок
  • 100 г цибулі
  • 200 мл кефіру
  • 4 ч. л. лимонного соку
  • сіль, перець за смаком
  • 2 шт. яблук

Спосіб приготування:

Змішайте у великій мисці нарізані капусту і моркву, підсмажені волоські горіхи, родзинки і цибулю. В іншій ємності зробіть заправку з кефіру, лимонного соку, солі і перцю. Влийте соус до овочів. Перемішайте. Зверху викладіть скибочки яблука.

Рагу з брюссельської капусти

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. л. рослинного масла
  • Рослинне масло – 1,5 ст. л.
  • 4 скибочки копченого бекону
  • 2 ч. л. кунжутного масла
  • 2 шт. цибуля-порей
  • 225 г брюссельської капусти
  • 1/2 головки савойської капусти
  • 250 г консервований каштани
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. апельсинового соку

Спосіб приготування:

На розігрітій олії підсмажте тонко нарізаний бекон буквально 3 хвилини. Відкладіть його. Також підсмажте цибулю-порей. Після викладіть в сковороду нарізану капусту і смажте до 4-5 хвилин. Змішайте бекон і каштани, влийте соєвий соус і апельсиновий сік і готуйте 2 хвилини. Залийте соусом капусту.

Морквяна закуска

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Інгредієнти:

  • 700 г моркви
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • паприка, зіра, кориця за смаком
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. петрушки або кінзи
  • щіпка кайенского перцю
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Протягом 4-6 хвилин тушкуйте нарізану брусочками моркву. На середньому вогні розігрійте масло, викладіть часник, зіру, паприку і кайенский перець і смажте, помішуючи. Викладіть цю суміш до моркви, додайте лимонний сік, дрібно посічену петрушку або кинзу і сіль. Перемішайте.

Кабачковий мікс

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Інгредієнти:

  • 60 мл оливкова олія
  • 2 шт кабачки
  • 3 шт помідори
  • 1 шт морква
  • 1 шт цибуля
  • 250 г сметана
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок кріп
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

Кабачки очистіть від шкірки, кожен шматок занурте в борошно. Обсмажте на кожній стороні по 3 хвилини. Обсмажте окремо терту моркву і дрібно цибулю і викладіть в каструлю з кабачками. Туди ж покладіть нарізані помідори і кріп. Налийте в каструлю води так, щоб вона приховала вміст більш ніж наполовину, закрийте кришкою і поставте тушкуватися на помірний вогонь на 10-12 хвилин. Через зазначений час зніміть кришку і тушкуйте ще 5 хвилин. Далі додайте сметану, кріп, сіль, перець і тушкуйте фінальні 5 хвилин.

Цукрова паста

Овощные блюда, от которых будет максимум пользы

Інгредієнти:

  • 500 г буряка
  • 2 ст. л. тахін
  • 5 ст. л. лимонний сік
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1 ст. л. зіри
  • сіль за смаком

Почистіть буряк і відваріть до м’якості. Буряк подрібнити в блендері. Додайте тахін (або подрібнений на борошно кунжут), лимонний сік, порізаний часник, цедру, зіру і знову розмішайте. Додайте сіль за смаком.

Ці рецепти дозволяють зберегти корисні властивості у овочів, а головне — вони дуже смачні.

  • Читайте також: 3 корисних для здоров’я рецепта, які варто спробувати на вечерю