Небанальні страви італійської кухні, коли не хочеться пасти і піц

Небанальные блюда итальянской кухни, когда не хочется пасты и пицц

Важливо знати, що італійська кухня не обмежується на пасті, лазіння і піці. Ми заглянули в кулінарний блог Олексія Онєгіна і ділимося з вами небанальними рецептами страв з Італії.

Брускетта з помідорами

Небанальные блюда итальянской кухни, когда не хочется пасты и пицц

Інгредієнти:

  • 2 скибочки чіабатти або сільського хліба
  • 2-4 стиглих помідора
  • 2-3 зубчики часнику
  • кілька гілочок базиліка
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль
  • чорний перець

Спосіб приготування:

Наріжте хліб скибочками тільки, скільки вам буде потрібно. Товщина повинна бути приблизно 1,5 див. Смажте хліб на грилі або в духовці. Якщо ви вибрали останній варіант, то змастіть обидві сторони хліба оливковим маслом і смажте на решітці. Дивіться, щоб з’явилася золотава скоринка і виймайте. Натріть кожен шматочок хліба часником. Наріжте кільцями помідори, а базилік довільно. Змішайте це все, додайте сіль, перець, часник. Дайте трохи постояти. Подавайте на скибочках хліба.

Паштет по-тосканськи

Небанальные блюда итальянской кухни, когда не хочется пасты и пицц

Інгредієнти:

  • 300 г курячої печінки
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 філе анчоусів
  • 50 мл білого сухого вина
  • кілька гілочок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль
  • чорний перець

Спосіб приготування:

На сковороді розігрійте оливкове масло і підсмажте, цибулю, часник і анчоуси. Смажте, поки анчоусів не стане видно, а цибуля не набуде золотистий колір. Збільште вогонь і додайте печінку. Смажте 5 хвилин, потім додайте вина, зачекайте поки воно не випарується. Готуйте, завжди помішуючи. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати ще хвилин 10. Нехай печінка трохи охолоне і потім перемішайте її з зеленню в блендері до однорідної маси. Подавайте печінка з брускетами або грінками.

Вітелло тоннато

Небанальные блюда итальянской кухни, когда не хочется пасты и пицц

Інгредієнти:

  • 500 г телячої вирізки
  • 1 л бульйону або води

Для соусу:

  • 2 курячих жовтка
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 200 мл. рослинного масла
  • 150 г. консервованого тунця
  • 3-4 філе анчоусів
  • 1 ст. л. каперсів
  • сіль
  • чорний перець
  • кілька гілочок петрушки та зеленої цибулі

Спосіб приготування:

Телятину замотати папером для запікання і обв’язати ниткою. Кинути в киплячу воду (бульйон), трохи почекайте, а потім вимкніть вогонь і нехай м’ясо саме дійде. Телятина залишається у воді і остигає протягом 3-4 годин. Для соусу: жовтки, гірчицю, сіль і перець збити віночком і повільно вливати олію. Потім додайте тунця, анчоусів, половину каперсів, пару ложок бульйону, в якому готувалося м’ясо, і як слід подрібніть все це блендером. Наріжте тонкими скибочками м’ясо і подавайте з соусом.

Ось ці прості рецепти допоможуть вам ще більше познайомитися з італійською кухнею.

Читайте також 10 кращих азіатських рецептів для знайомства з кухнею далекої країни