Как сформировать универсальные наборы специй для преображения обычных блюд

Как сформировать универсальные наборы специй для преображения обычных блюд

Щоб ваші страви мали більш глибокі смаки і аромати, ви повинні знати, як правильно розпоряджатися приправами. Ми вирішили розповісти, які спеції повинні бути обов’язково на кухні.

Перець

Как сформировать универсальные наборы специй для преображения обычных блюд

Це сама популярна приправа на землі. Він виростає в індійських тропіках. Чорний перець залежно від часу збору і способу зберігання може перетворитися в зелений, білий, рожевий. Так ось найкраще змішати базовий чорний перець з білим. Він пом’якшить смак, не буде таким гострим і додасть більш тонкий аромат.

Суміш трав

Нам відома італійська, французька та іспанська суміш трав. Вони можуть бути найрізноманітніші. Так ось класичним міксом з трав: базилік, орегано, чебрець упереміш з зеленою цибулею і часником.

Букет «гарні»

Как сформировать универсальные наборы специй для преображения обычных блюд

Щоб приготувати ідеальний бульйон, вам обов’язково стане в нагоді цей букет. Він складається з лаврового листя, гілочки петрушки, гілочка чебрецю.

Часник сушений

Це незамінна спеція, яка додасть пікантності. Часник сушений навіть не потрібно ні з чим змішувати, його можна використовувати поодинці і приправляти практично будь-яку страву.

Коріандр

Как сформировать универсальные наборы специй для преображения обычных блюд

Це також базова спеція. Вона хороша при готуванні м’яса, а, якщо поєднувати її з лимоном або лимонним соком, то підійде і до риби. Зберігайте коріандр в цілісному вигляді, оскільки мелена швидко втрачає свої смакові якості.

Кориця

Це незамінна спеція. Вона прекрасна як для солодких, так і для солоних страв. Десерти, напої будуть мати зовсім інший смак за допомогою кориці, а соуси, м’ясо і птиця стануть більш пряними і специфічними.

Така базова колекція спецій допоможе завжди в приготуванні будь-якої страви.

Читайте також 7 способів використовувати стебла зелені в кулінарії