Які продукти стають жертвою підробки найчастіше

Какие продукты становятся жертвой подделки чаще всего

Багато хто, коли ходять за продуктами, навіть не замислюються про те, європі справжній вони. Адже зараз практично на кожному розі вас може підстерігати підробка. Ми підготували список продуктів, які найчастіше можуть бути неякісними і ненатуральним.

Мед

Какие продукты становятся жертвой подделки чаще всего

Дуже часто в банках в магазині продають змішані хороші сорти з дешевими. Також багато бренди просто підмішують чужорідні компоненти, але за кольором і консистенції продукт один в один, як натуральний. Якщо ви вже придбали мед в магазині, то можете провести експеримент. Намажте ласощі на хліб і почекайте 10-15 хвилин, якщо хліб розмокне, значить це підробка, а не мед.

Сир

Дуже часто ви купуєте сир, хоча насправді він таким не є. Під час приготування таких підробок не беруть молочну основу, а рослинну з пальмової олії. Вибирайте більш дорогі сорти, вивчайте склад і віддавайте перевагу закордонним сирів.

Оливкова олія

Какие продукты становятся жертвой подделки чаще всего

Частенько саме це масло, як і у випадку з медом, розбавляють більш дешевими варіантами. В ньому можуть міститися ароматизатори та барвники. Якщо у вас є можливість, то спробуйте масло і понюхайте.

Шоколад

Какие продукты становятся жертвой подделки чаще всего

У підробки підмішують пальмове масло і дешеві сорти какао. Якщо термін придатності шоколаду більше 8 місяців, то це підробка.

Крабові палички

Всі знають, що крабові палички не складаються з краба. У них найчастіше кладуть фарш з білої риби. Однак іноді навіть цього компонента і в помині немає. Замість цього в крабові палички додають соєвий білок, крохмаль, різні ароматизатори.

Кава

Какие продукты становятся жертвой подделки чаще всего

Найчастіше підробки роблять з меленою кавою. В нього можуть додати все, що завгодно, наприклад молоти цикорій або ячмінь. Краще всього купувати каву в зернах і полоти самостійно.

Гранатовий сік

Цей сік дорогий у виробництві, тому часто його підробляють. Для цього використовують яблучний або виноградний сік, підфарбовують буряком, додають цукровий або кукурудзяний сироп. Якщо на дні багато осаду, значить цей сік є підробкою.

Будьте уважні з вибором продуктів, завжди читайте склад.

Читайте також Самі шкідливі продукти, з-за яких у вас не буде плоского живота