Як використовувати соки в готуванні з максимальною користю

Как использовать соки в готовке с максимальной пользой

Що таке сік у вашому розумінні? Адже це не просто корисний напій, це концентрований смак овочів і фруктів у формі рідини, який може мати безліч застосувань!

Ось як у своєму кулінарному блозі пропонує використовувати соки Олексій Онєгін:

1. Маринади

Мета маринування продуктів – розм’якшення і надання нових відтінків смаку. І соки чудово справляються з цим завданням! Цитрусові соки містять багато кислоти, а томатний сік може стати чудовою основою для маринування шашлику.

Как использовать соки в готовке с максимальной пользой

2. Соуси

Існує багато варіантів приготування соусів на основі соку. Наприклад, соуси з фруктових соків чудово підходять до дичини.

3. Супи

Деякі супи дуже виграють, якщо додати в них трохи овочевого соку. Особливо цінним буде сік не одного, а кількох різних овочів, які подарують страви новий смак.

4. Глазур

Соки містять багато цукру, і це їх властивість можна з успіхом використовувати для приготування глазурі. Такий глазур’ю можна обмазувати птицю при запіканні, використовувати її для десертів або змащувати нею випічку.

Как использовать соки в готовке с максимальной пользой

5. Коктейлі

Використання соків для приготування коктейлів – це вже кулінарна класика! Причому коктейлі можуть бути як алкогольними (згадайте «Криваву Мері» на томатному соку), так і безалкогольними, наприклад, домашній лимонад.

6. Смузі

При приготуванні смузі з овочів або фруктів додайте в блендер невелику кількість соку. Смузі гарантовано вийде більш однорідним і поживним.

7. Випічка

Приготуйте сироп із соку для випічки, замініть соком частина рідини для приготування тіста – експериментуйте!

Как использовать соки в готовке с максимальной пользой

8. Сорбет

Сорбет – це ласощі із замороженого соку. Ви можете змішати різні види соків або приготувати свій власний авторський сорбет з того соку, який подобається особисто вам.

9. Відварювання в соку

Будь-який вид термічної обробки продуктів, в якій присутня рідина, можна проводити з участю соків! Спробуйте додати трохи соку при приготуванні м’яса або, наприклад, варінні рису, і ви відчуєте все нові грані смаку, які він несе в собі.

10. Кубики льоду

Використовуйте сік замість води для приготування кубиків льоду і здивуйте своїх гостей оригінальною подачею коктейлів!

Как использовать соки в готовке с максимальной пользой

Ну як, вже зацікавилися якимось способом незвичайного використання соків? Пробуйте і у вас все вийде!

Читайте також 2 рецепту салату з пастою, які знадобляться в погану погоду