Як вибрати сир для різних страв

Как выбрать сыр для разных блюд

Ви знали, що у світі існує понад 400 сортів сиру? І кожен з них володіє своєю особливою консистенцією і властивостями! Ось чому так важливо знати, який саме вид сиру вибрати для приготування того чи іншого блюда.

Пропонуємо таблиці-підказки, які допоможуть вам вибрати правильний сир для приготування їжі.

1. Тверді та напівтверді сири

До цієї групи відносяться пармезан, пекоріно, чеддер, емменталь, маасдам, гауда, едам і інші сири. Використовуйте їх для приготування страв з пастою, супів, фондю, запіканок, дерунів та гарячих страв.

Как выбрать сыр для разных блюд

2. М’які і розсільні сири

До м’яких сирів можна віднести сир горгонзола, брі, дор блю, рокфор та інші. До ропні: моцарелу, бринзу, сир фета, сулугуні, рікотта і інші сорти сиру. Вони найкраще підходять для приготування салатів, десертів, випічки, ролів та піци.

Как выбрать сыр для разных блюд

Вибирайте для своїх страв правильні сорти сиру, і отримаєте смачний і апетитний результат!

Читайте також Що можна приготувати з різних видів макаронів