Хитрощі, які допоможуть створити незабутню курку-гриль

Хитрости, которые помогут создать незабываемую курицу-гриль

Вам, напевно, знайоме те, відчуття, коли готуєш курку, а на смак вона або суховатя або пересмажена. Особливо це стосується запікання курячого м’яса. Ми підготували деякі хитрощі, які допоможуть зробити вашу курку-гриль ідеальною.

Перша хитрість

Хитрости, которые помогут создать незабываемую курицу-гриль

Готуйте курку різних температурах і різну кількість часу. А все тому, що курка складається з різних м’язових волокон. Для приготування грудки — потрібно менше часу. Для запікання ніжок, потрібно більше часу і температури. Пам’ятайте про це і регулюйте, якщо готуєте цілу тушку.

Друга хитрість

Хитрости, которые помогут создать незабываемую курицу-гриль

М’ясо грудок не стане сухим, якщо ви не забудете про розсіл. Він робиться або на основі кухонної солі з додаванням води, або ж без рідини — сухий маринад. Це, коли ви просто натираєте м’ясо приправами і ставите в холодильник. За час маринування, спеції вбираються в м’язові тканини, що зберігає соковитість грудок і робить м’ясо ніжок більш м’яким. Запам’ятайте співвідношення: для птиці вагою близько 1,5 кг рекомендується використовувати дві столові ложки солі.

Третя хитрість

Хитрости, которые помогут создать незабываемую курицу-гриль

У мисці змішайте дві столові ложки солі, одну чайну ложку свіжозмеленого чорного перцю, дві чайні ложки цукру, одну чайну ложку дрібно тертої лимонної цедри, одну столову ложку нарізаного свіжого чебрецю, одну столову ложку нарізаного свіжого розмарину і один зубчик дрібно тертого часнику. Натріть суху птицю цією сумішшю. Дайте постояти в холодильнику 3 години. Після цього дістаньте курку, вимийте її і висушіть. Розігрійте духовку, зачекайте поки тушка буде кімнатної температури. Почніть запікати 35-45 хвилин. Вийміть курку і накрийте фольгою. Дайте м’ясу відпочити хвилин 15. Можна розрізати і їсти.

Такі поради можуть допомогти вам зробити вашу курку-гриль абсолютно ніжною, ароматною і смачною.

  • Читайте також: 8 порад від шеф-кухарів, як ідеально приготувати м’ясо