Грузинський момент: рецепт сливового соусу Ткемалі на всі випадки

Грузинский момент: рецепт сливового соуса Ткемали на все случаи

Один з найвідоміших грузинських соусів – ткемалі, досить просто готується в домашніх умовах, тим більше, влітку! Його смак перевірений не одним десятиліттям і оцінений гурмани всього світу!

Спробуйте приготувати грузинський ткемалі, який ідеально підходить до м’ясних, а також рибних страв по нашому!

Грузинский момент: рецепт сливового соуса Ткемали на все случаи

Інгредієнти:

  • 3 кг слив
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 невеликих сушених червоних перцю
  • 2 склянки води
  • 300 г свіжої кінзи
  • 250 г свіжого кропу (гілочки)
  • 250 р свіжої м’яти
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ч. л. солі

Приготування:

Ретельно промийте сливи, очистіть від плодоніжок і пошкоджених або підгнили. Укладіть сливи в каструлю, залийте водою і варіть, поки вони не розм’якшаться. Потім, перетріть сливи, паралельно відокремлюючи кісточки, і поверніть їх назад в каструлю. Зв’яжіть гілочки кропу ниткою, опустіть в каструлю, додати цукор, сіль і гострий червоний перець. Увімкніть слабкий вогонь і варіть суміш ще близько 30 хвилин.

Грузинский момент: рецепт сливового соуса Ткемали на все случаи

Поки варяться сливи, наріжте м’яту, кінзу і часник. Дістаньте гілочки кропу з каструлі і додайте зелень з часником, продовжуйте варити ще протягом 15 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте соусу охолонути. Остиглий ткемалі розлийте в стерилізовані банки, полийте рослинним маслом і закрийте кришками. Натуральний домашній ткемалі готовий!

Читайте також Цікаві варіації рецептів з сиром сулугуні