Енциклопедія лісових грибів, які варто додати в раціон вже зараз

Энциклопедия лесных грибов, которые стоит добавить в рацион уже сейчас

На основі грибів можна приготувати багато смачних і корисних страв, але якщо ви збираєте їх в лісі самостійно, то повинні розбиратися в їх видах.

Пропонуємо добірку смачних лісових грибів, які можна сміливо додавати в свій раціон:

1. Білі гриби

Володіють високою поживною цінністю і неповторним насиченим смаком! Саме з білих грибів виходять смачні супи, макарони з грибами, різноманітні м’ясні та овочеві страви. Також білий гриб хороший в маринованому вигляді.

Энциклопедия лесных грибов, которые стоит добавить в рацион уже сейчас

2. Гливи

Ці гриби з сірувато-жовтими голівками ростуть на пнях і стовбурах дерев. Вони прекрасно підходять для страв з м’яса і морепродуктів, також з ними можна готувати смачні салати і пасти.

3. Грузді

Грузді володіють специфічним, яскравим запахом, ростуть у мішаних лісах і березняках. Саме ці гриби найкраще підходять для соління (білі грузді солятся холодним засолом, чорні – гарячим). Також їх можна з успіхом гасити – вони особливо смачні в масляній або сметанною заправці.

4. Дубовик звичайний

Ці гриби з темно-коричневими або сірувато-зеленим оксамитом капелюшками росте в листяних лісах і відрізняються м’яким ароматом. Вони прекрасно підходять для маринування та консервування, а також для смаження зі сметаною.

5. Лисички

Ці яскраво-руді лісові гриби з вивернутими капелюшками ніколи не бувають червивими, не мнуться, не кришаться і не накопичують радіоактивних речовин! Лисички особливо гарні для обжарювання з картоплею або гасіння в сметані.

Энциклопедия лесных грибов, которые стоит добавить в рацион уже сейчас

6. Маслюки

Маленькі маслюки підходять для маринування, причому краще використовувати гриби цілком – вони дуже прикрашають святковий стіл. Більш великі гриби можна посмажити, попередньо знявши слизкую шкірку з капелюшка.

7. Моховики

Свою назву гриби отримали з-за того, що часто ростуть під моху листяних або хвойних лісів. Їх можна гасити зі сметаною і навіть з медом.

8. Опеньки

Найпопулярнішими способами приготування опеньків є маринування і смаження. При варінні опеньків перед маринуванням дуже важливо вчасно знімати піну: так маринад буде прозорим.

9. Підберезники

Підберезники можна використовувати для приготування перших і других страв, а також сушити, маринувати або консервувати.

Энциклопедия лесных грибов, которые стоит добавить в рацион уже сейчас

10. Підосичники

Бульйон з красноголовців за своєю поживністю нітрохи не поступається м’ясному, втім, як і самі гриби – м’яса. Їх можна варити, сушити, смажити або маринувати.

Осінь вже близько – саме час для «тихого полювання»! Вдалих вам знахідок і смачних грибних страв!

Читайте також Натуральні чаї, які допомагають скинути вагу