Чому їжа на роботі сприяє збільшенню ваги

Почему еда на работе способствует увеличению веса

Складно відмовити колезі, яка ділиться цукеркою. А коли у когось день народження, поїдання торта – це святе. Згідно з дослідженнями, на робочому місці люди їдять величезна кількість їжі з високим вмістом цукру і солі, а фрукти, цільнозернові продукти практично не вживають в їжу. Це відбувається в багатьох країнах.

Приміром, у США дослідники з відділу харчування, фізичної активності і ожиріння проаналізували раціон 5000 співробітників, які їдять на роботі. Виявилося, що більшість продуктів, які вони їдять, і напої, які п’ють, – це ті, які містять багато цукру: чай, кава, содова, снеки.

Почему еда на работе способствует увеличению веса

Щось працівники купують в торгових автоматах, що вони приносять з собою з дому, а дещо замовляють в кафе або їдальні. Деякі смаколики є на роботі безкоштовними: печива, тістечка та пампушки. На жаль, в раціон досліджуваних людей практично не входили поживні і корисні продукти. Вчені прийшли до висновку, що чверть вивчених ними співробітників споживали майже 1300 калорій в тиждень. 70% калорій вживали під час громадських заходів, під час нарад і в кімнатах відпочинку (в яких перебувала безкоштовна їжа).

Через скаженого ритму життя люди вживають більше м’яса, ніж необхідно, не споживають достатню кількість фруктів, овочів і молочних продуктів, що шкодить не тільки їх фігурі, але і здоров’ю.

Середа людини відіграє важливу роль в його вихованні. Це стосується і створення харчових звичок. На роботі ми проводимо більше часу, ніж де б то не було, так що бачачи нездорові продукти, ми починаємо вважати, що це нормально їх їсти. Звичайно, їжа на роботі – не єдине джерело калорій дієти людини, але все ж вона часто призводить до набору ваги.

Що в такому випадку робити?

Почему еда на работе способствует увеличению веса

Вчені просувають пропозицію про те, щоб роботодавці воліли створювати умови, спрямовані на ведення співробітниками здорового способу життя: перегляд продуктів харчування в кафетеріях і їдалень, у торгових автоматах. Замість содової пропонувати працівникам пити воду, замість десертів їсти фрукти. Ставлячи на чільне місце здорову їжу і напої, роботодавці вироблять у працівників нові звички.

До того ж не варто і самому забувати піклуватися про себе. Замість того, щоб купувати нездорові закуски, готуйте снеки будинку: грецький йогурт, горіхи або інші продукти є поживними, корисними і не позначаться на вашій фігурі. А коли колега запропонує смаколики, ви легко відмовите їй, так як вже змогли втамувати свій голод.

  • Читайте також: 5 корисних закусок, які допоможуть вгамувати голод перед обідом