8 видів ягід, які повинні стати основою річного раціону

8 видов ягод, которые должны стать основой летнего рациона

Влітку потрібно насолоджуватися свіжими фруктами, овочами та ягодами. Ми подивилися в блозі Healthline і знайшли 8 видів ягід, які обов’язково мають бути у вашому раціоні в літні місяці.

Чорниця

8 видов ягод, которые должны стать основой летнего рациона

Вона містить велику кількість клітковини, вітаміну С і антиоксидантних антоціанів. Якщо ви будете їсти чорницю, то це може допомогти знизити фактори ризику серцевих захворювань і діабету.

Малина

Малина часто використовується в десертах і служить дуже хорошим джерелом клітковини. Вона сповнена волокон і антиоксидантних поліфенолів. Малина також може збільшити лептин, гормон, який змушує вас почувати себе краще.

Ягоди Годжі

8 видов ягод, которые должны стать основой летнего рациона

Вони містять високий рівень вітаміну A і зеаксантину, обидва з яких важливі для здоров’я очей. Ягоди містять антиоксидантні поліфеноли. Одне дослідження показало, що вживання ягід протягом 30 днів підвищує рівень антиоксидантів в крові здорових літніх людей Китаю.

Полуниця

Вона є одним з найбільш часто вживаних ягід у світі, а також одним з кращих джерел вітаміну С. Полуниця корисна для здоров’я серця. Вона також може допомогти контролювати рівень цукру в крові, що важливо для профілактики діабету.

Лохина

8 видов ягод, которые должны стать основой летнего рациона

Вона дуже схожа на чорницю. Лохина ефективна для зменшення запалення. Ягоди також можуть допомогти знизити вагу і рівень холестерину в крові.

Ягоди Асаї

Вони містять велику кількість антиоксидантів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові, окислювальний стрес і навіть зменшити біль. Також целюлоза асаї-ягід знижує рівень цукру в крові, рівень інсуліну.

Журавлина

8 видов ягод, которые должны стать основой летнего рациона

Це надзвичайно здоровий плід з кислим смаком. Ягоди ефективні для профілактики інфекцій сечових шляхів і шлунка і можуть принести користь здоров’ю серця. Однак краще уникати соків з великою кількістю доданого цукру.

Виноград

Шкіра і насіння винограду є відмінним джерелом антиоксидантних поліфенолів. Споживання в їжу винограду може знизити ризик діабету 2 типу.Нарешті, виноградний сік може навіть принести користь здоров’ю мозку.

Ці корисні факти про ягодах допоможуть зрозуміти, як це корисно для здоров’я.

Читайте також 5 рецептів з ягодами від Анастасії Голобородько, які можуть стати будь-яким прийомом їжі