8 порад від шеф-кухарів, як ідеально приготувати м’ясо

8 советов от шеф-поваров, как идеально приготовить мясо

Сезон барбекю в самому розпалі, тому потрібно швидше готувати ідеальне м’ясо. Для цього ми зібрали поради шеф-кухарів, які діляться секретами приготування м’ясних страв на свіжому повітрі.

Підсмажте м’ясо до основного приготування

За словами Девіда Макінтайра, директора по виробництву продуктів харчування і напоїв і шеф-кухаря в 45 Park Lane, хороша приправа так само важлива, як і використання правильної техніки приготування. Він пропонує використовувати високоякісну морську сіль і швидке обсмажування м’яса. Така технологія дозволить підготувати м’ясо до основного процесу: будь то барбекю або запікання.

The steak tasting at CUT by Wolfgang Puck was delicious. The mash was even better. #steak #food #foodlondon #wheretoeat #restaurant #foodpics

Публікація від Happy Wanderer (@happy_wanderer_traveling) 15 Квітня 2018 в 10:09 PDT

Маринувати і ще раз маринувати

При маринуванні м’яса, шеф-кухар Гонсало Лузаррага рекомендує розміщувати м’ясо великої стороною вниз, щоб пом’якшити його. «Я використовую коричневий цукор, сіль, розмарин, часник і чорний перець для маринаду», — розповідає кухар. Чим більше ви експериментуєте зі спеціями і соками для розсолу, тим краще для вашого м’яса. Звичайно, головне правило — чим довше ви залишаєте м’ясо в маринаді, тим воно ароматніше.

TODAY enjoy ⚽ #FIFAWorldCup ⚽ with us while enjoying our wonderful deal: 🍔 🍟 🍺= £12 @budweiser #beer #beerstagram #beerbreak #drinklocal #beersfordays #craftbrew #craftbeer #beersnob #craftbeerlife #beerography #beernight #beerthirty #ThisBudsForYou #beerlovers #beerporn #foodporn #foodies #instafood #foodie #foodgasm #foodstagram #foodpics #hamburger #burger #burgers #cheeseburger #cheese #eat #eeeeeats

Публікація від Galvin Green Man (@galvingreenman) 28 Чер 2018 в 1:00 PDT

Готуйте тільки на вугіллі

Готуйте своє барбекю заздалегідь. Найважливіше смажити м’ясо на розпеченому вугіллі, а не на відкритому вогні. Тоді ви отримаєте карамелизированную скоринку і хорошу ступінь прожарки.

We asked for your top #BBQ tips and now we’re certain some of you are geniuses! 🧐 Follow the link in our profile to check them out!

Публікація від HECK! (@heckfooduk) 23 Чер 2018 в 3:10 PDT

Кімнатна температура м’яса

Перед тим, як почати готувати м’ясо доведіть його до кімнатної температури. «Якщо стейк буде холодним, коли ви почнете його готувати, зовнішня частина м’яса перепалиться і высушится», — пояснює Макінтайр.

We’ve had a word and sorted the weather for you this weekend. Time to get out in the garden and cook over fire ✨ . . . #untoldvisuals #thisweekoninstagram #seekthesimplicity #beautifulmatters #wellness #nurture #nature #foodforthesoul #slowfood #theartofslowliving #aseasonalyear #changinglight #thefeedfeed #ethicalfarming #bbq #sustainablefood #fire #firepit #woodfire #woodfired #grill #weekendvibes

Публікація від Pipers Farm (@pipersfarm) 3 Травень 2018 в 6:43 PDT

Додайте деревину до вугілля

Якщо ви звикли смажити барбекю на вугіллі, то задумайтеся про дерево. Якщо додати кілька дерев’яних брусочків у вогнище, то вони можуть додати вашому м’яса просто чудовий аромат. «Я використовую вишневу деревину, коли роблю пекінську качку. Це дає чудовий фруктовий аромат», — розповідає шеф-кухар Ендрю Вонг.

These stunning Chicken Sausages with Sage and Red Onion were the perfect addition to our BBQ this weekend! 😋 #chicken #sausage #foodspiration #barbecue #delicious #lowfat

Публікація від Springfield Poultry (@springfieldpoultry) 10 Лип 2018 в 3:55 PDT

Градієнт тепла

Join us in the home of smoke & fire for an unforgettable dining experience. Whether it’s a lunchtime burger, a luxurious chateaubriand dinner, or one of our signature Sunday Lunch roasts; all our meat dishes feature the finest cuts that Britain has to offer cooked over smoke, fire and coal. Add a bit of @barbecoa to your weekend, book today via our website (link in bio)

Публікація від Barbecoa (@barbecoa) 8 Сен 2017 о 9:54 PDT

Коли ви розпалили вогонь, дочекалися, поки будуть жар не поспішайте смажити м’ясо. Спочатку перевірте, щоб у вас був градієнт тепла. Це, коли з одного боку вугілля розпечені до приділу і поступово тепло стає менше і менше.«Почніть готувати м’ясо на великому жару до процесу карамелізації м’яса. Потім перемістіть його на середній жар, а потім на самий маленький», — пояснює Макінтайр. Це дозволить рівномірно просмажиться м’яса на вугіллі.

Приберіть м’ясо з вогню передчасно

16-hour smoked short rib with burnt cabbage and topped with chilli, peanuts and spring onion… that’s lunch sorted 😍 — #Repost @lynnichan

Публікація від Barbecoa (@barbecoa) 3 Травень 2018 в 3:20 PDT

Не чекайте того моменту, коли воно буде готове на 100 %. Приберіть його з вогню за кілька хвилин до повного приготування. Це дозволить м’яса самостійно розподілити тепло, але вже не на вогні.

Дайте м’ясу відпочити

Have you tried our range of totally natural gluten free sausages? One of our fundamental principals at Pipers Farm is to make food just like you would at home, food that is only made using totally natural wholesome healthy ingredients. Our sausages are a real celebration of this belief. Made with pork shoulder, gluten free oats, salt, pepper and fresh herbs, all wrapped up in a natural casing. We don’t put any preservatives or chemicals in our sausages so they must be stored in the freezer until you are ready to cook. Cook from frozen in just half an hour or from in fresh 15 minutes, they are the ultimate fast food! This July we’re giving you 15% off our entire range. They also come highly recommended by a certain lady who prefers only the finest things in life (swipe left) ✨

Публікація від Pipers Farm (@pipersfarm) 10 Лип 2018 в 3:14 PDT

Не приступайте до поїдання м’яса відразу ж. Накрийте на стіл, подайте соуси і тільки потім починайте їсти. Це дозволить м’яса настоятися і увібрати в себе більше ароматів барбекю.

Такі особливі поради зможуть зробити ваші стейки або курячі крильця дуже соковитими і відмінно приготованими.

  • Читайте також: 6 здорових практик, щоб влаштувати барбекю без шкоди для здоров’я