8 ідей вечері на швидку руку

8 идей ужина на скорую руку

Час летить з баштової швидкістю, і його просто немає на те, щоб довго щось готувати поїсти. Особливо в моменти, коли після роботи хочеться розслабитися, а не стояти сто років біля плити. Саме тому ми зібрали рецепти для вечері, які готуються максимально швидко.

Курячі шашлички

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 1/4 чашки меду
  • 1 ст. л. нарізаних листя чебрецю
  • 1 ст. л. води
  • 550 г курячого філе
  • 8 невеликих абрикосів, розрізати навпіл, видалити кісточку
  • 8 великих дерев’яних шампурів
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

У маленькій мисці перемішати мед з чебрецем і водою. Розігріти сковороду-гриль. Нанизати на шампури курку і абрикоси. Змастити м’ясо оливковою олією, приправити сіллю і перцем. Також м’ясо можна окремо обсмажити, а вже потім нанизати на шпажки. Готувати на помірному вогні, періодично перевертаючи, готувати приблизно 10-15 хвилин. Гарячі шашлики змастити медовим соусом.

Болоньєзе з індичкою

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 1 середній жовтий цибулю, нарізати маленькими кубиками
  • 1 велика моркву, нарізати маленькими кубиками
  • 3 зубчики часнику, подрібнити
  • 1/2 ч. л. орегано
  • 680 г фаршу з індички
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 120 мл червоного вина
  • банку томатного соусу
  • 1 ст. л. бальзамічного уксуса450 г спагетті
  • свіжий базилік
  • тертий пармезан

Спосіб приготування:

Розігріти оливкову олію в сотейнику або сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, моркву і пів чайної ложки солі, обсмажувати хвилин 8-10. Змішати часник, орегано і готувати до появи аромату, близько 30 секунд. Додати до приправ фарш і половину чайної ложки солі в сковороду. Смажити, розбиваючи індичку лопаткою, поки м’ясо не підрум’яниться. Додати томатну пасту і перемішати. Налити вино і випарувати. Довести соус до кипіння і зменшити вогонь. Тушкувати до готовності. Зваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці. Перед подачею спагетті посипати пармезаном і базиліком.

Запечений лосось

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 700 гр. філе лосося зі шкірою
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • чорний перець
  • 3/4 ч. л. насіння кмину, крупно нарізати
  • дрібно нарізана зелень для прикраси

Для соусу:

  • 1 ст. л. дрібно натертого очищеного хрону (шматок розміром близько 5 див.)
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • грубозерниста сіль без добавок
  • 1 чашка (об’ємом 240 мл) грецького йогурту
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • чорний перець

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 130 °C. Форму для випікання змастити маслом і покласти рибу. Приправити з обох сторін сіллю і перцем, покласти шкірою вниз і посипати кмином. Випікати 25-30 хвилин. Змішайте всі інгредієнти для соусу, дайте йому постояти в холодильнику.

Лимонна курка

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 900 г курячих стегон на кістки з шкірою (приблизно від 4 до 6 стегон)
  • оливкова олія
  • грубозерниста сіль без добавок
  • чорний перець
  • 1 лимон, нарізати тонкими скибочками
  • 5-6 свіжих гілочок чебрецю

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 °C. Обмазати м’ясо маслом, сіллю і перцем.Покласти курячі стегна в сковороду, поставити її на вогонь і смажити 14-15 хвилин. Коли шкірка стане золотистою, переверніть м’ясо. Додати до курки лимон і чебрець і поставити все в духовку. Випікати 15 хвилин.

Відбивні з розмарином

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ст. л. нарізаного розмарину
  • 1 ч. л. грубозернистої солі
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 свинячі відбивні з корейки (близько 340 г кожна)
  • 2 ч. л. оливкової олії

Спосіб приготування:

Змішати коричневий цукор, розмарин, сіль і перець. Натерти сухим маринадом свиняче м’ясо. Якщо є час, то поставте м’ясо в холодильник на кілька годин. Після цього нагрійте сковороду на середньому вогні. Додайте масло, викладіть відбивні. Смажити треба до того, поки м’ясо не стане золотистим зовні і м’яким всередині. Після цього, розкласти відбивні в миску і накрити фольгою.

Стейк

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • оливкова олія
  • 2 пучки спаржі (близько 900 р)
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3/4 ч. л. грубозернистої солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 стейка
  • 170 сиру фета
  • 1/2 чашки сметани
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1/4 чашки дрібно нарізаного свіжого зеленого лука

Спосіб приготування:

Застелити деко алюмінієвою фольгою і змастити оливковою олією, розігріти духовку.Викласти спаржу на деко, скропити олією, посипати сіллю і перцем. Зверху поставити решітку над спаржею. Грати змастити маслом і покласти на них приправлені стейки. Смажити, перевертаючи стейки один раз, поки вони добре не підрум’яняться і не обвугляться по краях, від 4 до 5 хвилин з кожної сторони для прожарювання medium rare. Для вершкового соусу: змішати сир фета, сметану, олію і оцет в блендері. Додати за смаком сіль і перець і ще раз перемішати. Перелити соус в миску і додати зелений лук. Дістати деко з духовки і дати м’ясу і спаржі відпочити протягом 10 хвилин на деку і решітці.

Сочевиця

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 1/2 чашки сухої червоної сочевиці, промити
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 маленький цибулю, нарізати кубиками
  • 1 середній помідор, нарізати кубиками
  • шматок імбиру, натерти
  • 1/2 ч. л. меленої куркуми
  • 6 чашок зелені (шпинат або мангольд)
  • сіль
  • 1/2 ч. л. насіння кмину
  • 1 зубчик часнику, розчавити

Спосіб приготування:

Налити води в каструлю, покласти сочевицю і варити протягом 20 хвилин, поки не вийде ніжна консистенція.У сковороді розігріти масло, додати цибулю і смажити до золотистого кольору. Туди ж додати помідори, імбир, смажити 3 хвилини. Приправити куркумою і перемішати. Додати зелень і смажити ще 5 хвилин. Перелити соус до каші і тушкувати кілька хвилин. Приправити сіллю. Окремо підсмажити насіння кмину і часник, цю суміш додати до каші.

Курячий стир-фрай

8 идей ужина на скорую руку

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. устричного соусу
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. масла з високою точкою диму
  • 230 г курячих грудок або стегон без кісток і шкіри, нарізати маленькими шматочками
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 60 г броколі розділити на невеликі суцвіття
  • 1 невеликий червоний перець, тонко нарізати
  • 1/2 чашки тонко нарізаного лука
  • 2 ст. л. свіжого імбиру, нарізати на шматочки розміром із сірник
  • кунжутне насіння
  • локшина або рис для подачі

Спосіб приготування:

У невеликій мисці перемішати рибний і устричний соус і цукор. Нагріти сковороду на сильному вогні і додати масло. Викласти рівним шаром курку і обсмажити протягом приблизно 1 хвилини. Додати часник, помішувати і продовжувати смажити протягом 1 хвилини. Коли курка злегка обсмажиться, додати брокколі, солодкий перець, цибуля, імбир і соус. Смажити все разом, постійно помішуючи, протягом 2-3-х хвилин, до готовності курки. Подавати відразу ж, посипавши кунжутом, з локшиною або рисом.

Такі рецепти обов’язково стануть новинкою у вашому вечірньому раціоні. Побалуйте себе чимось новеньким і смачним.

  • Читайте також: Рецепти на швидку руку з корисною руколою