7 універсальних і корисних ідей для офісного і дитячого ланчу

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Брати їжу з собою на роботу або упаковувати дитині в школу – це не просто економний спосіб пообідати. Це ще зручно, і тільки в такому випадку ви можете бути впевнені в якості їжі. Суцільні плюси, крім одного «але» — ми не завжди маємо в своєму розпорядженні часом, щоб продумати смачний, корисний обід і упакувати його, і часто все закінчується банальними бутербродами. Self ділиться ідеями корисних обідів, які підійдуть і дорослим і дітям!

Ви полюбите ці нескладні обіди, а дитина буде просити ще!

Курячі стегна з кіноа в соусі

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 4 середніх курячих стегна (з кісткою та шкірою)
  • 1 склянку крупи кіноа
  • 1 банка соусу «Сальса Верде»
  • чорний мелений перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів, а сковороду (зі знімною ручкою) з рослинним маслом поставте на великий вогонь. Поперчіть курячі стегна і викладіть на розігріту сковороду шкірою вниз, зменшіть вогонь до середнього і готуйте, не перевертаючи, близько 4 хвилин. Потім, викладіть курятину з сковороди, а в залишився від приготування жир всипте кіноа і обсмажте протягом декількох хвилин, помішуючи. Потім, додайте соус, півсклянки води і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь, укладіть курятину зверху на кіноа шкірою вгору і відправте в духовку на 20 хвилин.

Цільнозернові паста з брокколі та сиром

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 200 г цільнозернових фузіллі (спіральки)
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 2 чашки брокколі, розділеної на маленькі суцвіття
  • кухонна сіль
  • перець
  • 3 ст. л. тертого пармезану

Приготування:

Відваріть пасту, як зазначено на упаковці. У сковороді нагрійте олію, покладіть брокколі, посоліть, поперчіть і готуйте близько 4 хвилин, періодично помішуючи. Додати відварені фузіллі, посипте пармезаном і змішайте. Готово!

Кесаділья з брокколі і чеддером

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої броколі
  • 1 цільнозернові тортилья
  • 200 г тертого чеддера

Приготування:

Розморозьте брокколі в мікрохвильовці, потім злегка відіжміть, щоб прибрати зайву вологу. Відваріть броколі в підсоленій воді протягом декількох хвилин і розкладіть на половинках тортилії. Посипте чеддером і поверніть вдвічі. Укладіть начинені тортилії на розігріту сковороду і обсмажте по 1,5 хвилини з кожного боку.

Читайте також 5 барвистих і корисних варіантів обідів на всі випадки життя

Сендвіч з авокадо і хумусом

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 2 скибочки цільнозернового хліба
  • 100 г хумуса
  • 1/3 нарізаного авокадо
  • сіль
  • перець

Приготування:

Приготуйте тости з хліба, намажте один шматочок хумусом, укладіть зверху скибочки авокадо. Посоліть, поперчіть і накрийте другим шматочком хліба.

Лосось з брюссельської капустою і нутом

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 10 головок брюссельської капусти, розрізані на половинки
  • 1 банку консервованого нуту
  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 2 скибочки філе лосося

Приготування:

Розігрійте духовку до 20 градусів. Розкладіть на деку брюссельську капусту, нут і збризніть оливковим маслом. Відправте на 10 хвилин у духовку. В цей час, посоліть і поперчіть шматочки лосося і укладіть на деко до капусти і нуту. Продовжуйте запікати ще близько 8-10 хвилин.

Нутове паста зі шпинатом та козячим сиром

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 200 г нутовой пасти
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 3 склянки листя шпинату
  • 100 г м’якого козячого сиру

Приготування:

Відваріть пасту, злийте воду, залишаючи півсклянки рідини на потім. З’єднайте пасту зі шпинатом, оливковою олією і сиром, перемішайте. Якщо паста буде занадто сухий – долийте трохи рідини від варіння черепашок. Готово!

Рис з креветками і в’яленими томатами

7 универсальных и полезных идей для офисного и детского ланча

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. оливкової олії
  • ¼ Банки томатного песто
  • 200 г очищених креветок
  • 2 склянки відвареного рису

Приготування:

Розігрійте оливкову олію в сковороді, додайте песто і перемішайте протягом 30 секунд. Додайте креветки і готуйте 2-3 хвилини. Додайте рис і, помішуючи, готуйте кілька хвилин.

Приділіть своєму обіду трохи часу, упакуйте в улюблену посуд і ваш організм вас за це подякує прекрасним самопочуттям і відсутністю постійного бажання чимось перекусити!

Читайте також 10 небанальних і привабливих ідей обіду для офісу