7 способів використовувати стебла зелені в кулінарії

7 способов использовать стебли зелени в кулинарии

Швидше за все, під час готування, коли ви використовуєте зелень, то стебла відрізаєте і викидаєте. Так ось кулінарний блогер Олексій Онєгін ділиться порадами, які допоможуть вам використовувати цю частину петрушки або кропу в кулінарії.

Соуси, маринади, бульйони

7 способов использовать стебли зелени в кулинарии

Якщо ви хочете наповнити бульйон глибокими ароматами, то цілком можете додати стебла петрушки без листочків. Те ж саме і під час приготування соусів. Не бійтеся додавати тільки стебла. Вони дають такий же аромат і смак страв. Після використання їх потрібно вийняти і вже потім викидати. Зелені стебла віддають свій аромат і зовсім не шкодять страв.

Смажити

Ви ж, напевно, смажили стебла селери. Так ось тому ж принцип ви можете смажити стебла зелені. Якщо в рецепті передбачається обсмажування цибулі, то там є місце і стеблах. Це абсолютно гармонійний метод до будь-якого страву, чи то суп або різотто.

Перев’язувати

7 способов использовать стебли зелени в кулинарии

Стебло можна використовувати в якості закріплює елемента в стравах. Наприклад, коли ви хочете обв’язати млинці або овочеві рулетики. Не бійтеся прикрашати стеблами свої страви, просто пофантазуйте.

Песто і зелене масло

Соус песто готується не тільки з базиліка, а взагалі з будь-якої зелені. Ось тут в гру вступають у стебла. Також можна приготувати зелене масло: бланшувати зелень разом зі стеблами, додати оливкове масло, а потім пробити в блендері. Цим маслом можна прикрасити будь-яку страву.

Висушити

7 способов использовать стебли зелени в кулинарии

Можете подрібнити і висушити зелень. Тут стає все зрозуміло, ви просто заготовите собі ваші екологічно чисті спеції для улюблених страв.

Сіль з ароматом

Порубати дрібно зелень, підсушити і змішати з крупною сіллю. Ви отримаєте незвичайну сіль із запахом. Це відмінна комбінація посилить смак кулінарних шедеврів.Не обмежуйтеся тільки одним видом стебла, висушіть мікс і додайте сіль. Це зробить смак ще більш різноманітним.

Кінза

7 способов использовать стебли зелени в кулинарии

Це окрема історія. Тому що саме стебла кінзи можна використовувати разом з листям в будь-які страви. Наприклад, для гуакамоле, суп Том Ям можна додавати кінзу прям зі стеблами.

Такі корисні поради допоможуть вам посилити смак страви за допомогою маніпуляції зі стеблами зелені.

Читайте також 4 салату з селерою, які врятують при схудненні