7 кулінарних помилок, які не варто вірити

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

Кулінарія просто рясніє міфами, у які вперто продовжують вірити багато хто з нас. Але блог Олексія Онєгіна майстерно розвінчує ці омани! Перевірте себе, а раптом ви теж помилялися?

Ось 7 кулінарних тверджень, які насправді є помилками:

1. Стейк не можна солити перед смаженням, інакше він вийде сухим

Насправді все відбувається навпаки: сіль розчиняється у волозі, що виступає на поверхні м’яса, а потім цей же розсіл всмоктується назад, надаючи соковитість м’яса.

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

2. Щоб видалити гіркоту в баклажанах, їх перед приготуванням потрібно посолити

Баклажани, які продаються на ринку в наш час, не гірчать, тому солити їх не потрібно. Хоча в деяких випадках це може бути виправдано: сіль не дасть баклажанів ввібрати занадто багато масла при смаженні.

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

3. Швидке обсмажування м’яса збереже всі його соки всередині

Це не так, бо що таке «запечатування» соків призводить до зворотного ефекту: м’ясо стискається, і всі його соки видавлюється назовні.

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

4. Якщо м’ясо не досмажити, всередині залишиться кров

Крові в м’ясі бути не повинно, а те, що може з’явитися в процесі приготування – це сік. Він, дійсно, може бути червоного відтінку, але ніякого зв’язку зі ступенем готовності м’яса не має.

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

5. Мед не можна нагрівати, інакше він втратить свої корисні властивості

У рецептах народної медицини мед не лише нагрівали, але навіть кип’ятили! Так що можете спокійно використовувати розумне кількість підігрітого меду в кулінарних цілях.

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

6. Від жирної їжі люди поправляються

Як виявилося, головним ворогом фігури є не жири, а швидкі вуглеводи, тобто борошняне і солодке. А здорові жири для організму навіть корисні!

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

7. Від прострочені продуктів потрібно позбуватися

Насправді минулий термін придатності ще не означає, що продукт зіпсований (і навпаки). Виробники часто перестраховуються, спеціально вказуючи менший строк зберігання. А деякі продукти (мед, вино, британські фруктові кекси) взагалі не мають терміну придатності!

7 кулинарных заблуждений, в которые не стоит верить

Ну як, перевірили себе? Навіть якщо і знайшли кілька помилок, не турбуйтеся. Зате тепер вашу кулінарну майстерність вийде на новий рівень!

Читайте також 10 ідей, як поліпшити свої харчові звички