6 причин, чому до рослинного масла варто ставитися обережніше

6 причин, почему к растительному маслу стоит относиться осторожнее

Багато людей вважають, що всі рослинні масла є здоровими і корисними, але це не завжди так. Дослідження показали, що подібні масла можуть завдати серйозної шкоди організму. Редакція SUPER.UA зібрала для вас причини, по яких варто бути обережніше з рослинними оліями.

Рослинні олії шкодять організму, якщо споживати їх у великих кількостях

Соєва, соняшникова, кукурудзяна, рапсова, бавовняне, сафлорова та деякі інші оброблені олії містять дуже велику кількість біологічно активних жирів, званих поліненасиченими жирами і кислотами Омега-6, які можуть завдати шкоди організму, якщо споживати їх у надлишку. Це не відноситься до здорових рослинним маслам, таких як оливкова або кокосове масло.

6 причин, почему к растительному маслу стоит относиться осторожнее

Рослинні масла порушують баланс жирних кислот в організмі

Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6 виконують життєво важливі функції в організмі, однак, рослинні масла порушують їх баланс в організмі. Ще 50 років тому співвідношення Омега-6 і Омега-3 в організмі людини становило від 4: 1 до 1: 2. Сьогодні це співвідношення в середньому досягає 16: 1. Дослідження встановили, що надмірне споживання рослинних олій призводить до структурних змін у клітинних мембранах.

Дисбаланс жирних кислот в організмі призводить до серйозних захворювань

Рослинні масла збільшують кількість жирної кислоти Омега-6 в організмі, що призводить до дисбалансу між Омега-6 і Омега-3. В даний час доведено, що цей дисбаланс може призвести до серйозних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання, артрит, депресію і навіть рак.

6 причин, почему к растительному маслу стоит относиться осторожнее

Рослинні олії багаті транс-жирами

Транс-жири дуже токсичні, до того ж, вони збільшують ризик виникнення різних захворювань, таких як хвороби серця, рак, діабет і ожиріння. Дослідження показали, що не лише фаст-фуд і оброблені хлібобулочні вироби багаті транс-жирами, але і рослинні олії, тому варто скоротити їх споживання.

Рослинні масла підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання є найбільш розповсюдженою причиною людської смерті. Численні дослідження довели, що рослинні олії можуть збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, що є ще одним приводом виключити цей продукт зі свого раціону.

6 причин, почему к растительному маслу стоит относиться осторожнее

Рослинні масла викликають безліч інших захворювань

Дослідження встановили, що рослинні олії, які споживаються в надлишку, здатні викликати ряд різних захворювань, таких як рак, астму, екзему і навіть депресію. І це тільки верхівка айсберга.

Будьте обережні, споживаючи оброблені рослинні олії. Краще замініть їх на органічні і здорові альтернативи, які принесуть тільки користь вашому організму.

  • Читайте також: Важливі продукти, з якими ваша імунна система буде на висоті