5 закусок для пікніка, якими ви здивуєте всіх

5 закусок для пикника, которыми вы удивите всех

Плануєте вилазку на природу з родиною або друзями? Обов’язково продумайте, який перекус можна швидко приготувати і взяти з собою, так як свіже повітря пробуджує апетит, навіть якщо ви щільно поїли перед виходом. Кулінарні нотатки Олексія Онєгіна діляться рецептами для втамування легкого голоду, щоб нічого не заважало вам насолоджуватися природою.

Приготуйте ці закуски і візьміть з собою на природу в якості перекусу, щоб голод не заважав прогулянці!

  • Маринована бринза

5 закусок для пикника, которыми вы удивите всех

Інгредієнти:

  • 200 г бринзи
  • 6 шт кураги
  • 2 зубчики часнику
  • свіжа кінза
  • 1 перець чілі
  • 70 мл оливкової олії
  • мелений чорний перець

Приготування:

Подрібніть курагу, кинзу, перець і часник, залийте оливковою олією і поперчіть. Залийте цим маринадом бринзу, нарізану на кубики по 1-1,5 см і покладену в баночку. Дайте бринзі промаринуватися протягом декількох годин, а в ідеалі – пару днів.

Читайте також 10 закусок до пива, які можна приготувати вдома

  • Паштет із скумбрії

5 закусок для пикника, которыми вы удивите всех

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія гарячого копчення
  • 1 ст. л. натурального йогурту без наповнювача
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • зелень кропу і петрушки
  • мелений чорний перець

Приготування:

Якщо ви хочете отримати ніжну, однорідну консистенцію паштету – подрібніть очищене від шкіри і кісточок філе скумбрії в блендері, а якщо бажаєте, щоб траплялися більш відчутні шматочки риби – більшу частину подрібніть блендером, а решта – розімніть виделкою. Змішайте рибу з йогуртом, сметаною, влийте лимонний сік, поперчіть і додайте зелень. Ідеально поєднується з підсмаженими тостами і житнім хлібом.

  • Тапенада

5 закусок для пикника, которыми вы удивите всех

Інгредієнти:

  • 250 г маслин
  • 1 ст. л. каперсів
  • 1 філе анчоуса
  • 2 зубчики часнику
  • зелень петрушки
  • ½ Ч. л. гірчиці
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Покладіть в блендер маслини без кісточок, філе анчоуса (якщо немає – можна без нього), подрібнений часник і каперси, присипте петрушкою і подрібніть до стану каші. Додайте до суміші оливкової масло і гірчицю, збийте ще раз. У тапенаде дуже важлива текстура – вона не повинна бути зовсім однорідною, цілком нормально, щоб у ній були присутні цілісні шматочки деяких продуктів.

Готувати ці закуски дуже просто, навіть якщо ідея пікніка виникла спонтанно, ви дасте ради за 10-15 хвилин! Беріть з собою грінки, підсушений в духовці хліб, крекери або хлібці, запасайтеся водою або улюбленими напоями, і голод не зможе перешкодити вашому єднання з природою! Приємного апетиту!

Читайте також Самі корисні закуски, які сподобаються малюку