5 рецептів з патисонів, коли хочеться чогось новенького

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Для різноманітності іноді хочеться чогось новенького. Це завжди привід звернутися до незвичайних продуктів. Ми підготували для вас рецепти з патиссонами. Беріть на замітку.

З гречкою та індичкою

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Інгредієнти:

  • 4 шт. невеликих патисона
  • 500 г індички
  • 4 ст. л. гречки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 морква
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль, цукор, перець за смаком

Спосіб приготування:

Зрізати верхівку з патисона, очистити від кісточок і дістати трохи м’якоті. Зварити гречку до напівготовності протягом 7 хвилин. М’ясо перетворити фарш або спочатку купити готовий фарш з індички. Цибулю, моркву і м’якоть патисона нарізати кубиками. Перемішати овочі з м’ясом, посолити, поперчити і додати трохи цукру. Розігріти духовку до 200 градусів. Покласти начинку в патисони. Готувати 20 хвилин або більше, слідкуйте за начинкою і станом патисонів. Подавати зі сметаною.

Кошик з рисом

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Інгредієнти:

  • 1 цибуля
  • 1 патисон
  • 50 г рису

Спосіб приготування:

Патисон розрізати навпіл і видалити насіння. Підсмажити цибулю, додати до нього рис і трохи води, готувати, поки вода не випарується. Рисову начинку додати в патисони. Загорніть їх у фольгу і випікати при 180 градусах приблизно 20-25 хвилин.

З мигдалем, куркою і часником

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Інгредієнти:

  • 3 шт. патисонів
  • 300 г філе
  • 12 половинок в’ялених помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 100 г мигдалю
  • 100 г пармезану
  • 100 г моцарели
  • базилік
  • 200 г сметани
  • перець
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Зрізати верхівку з патисонів, видалити м’якоть, залишивши товщину стінок 0,5 див. дрібно Нарізати куряче філе, м’якоть і цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати м’якоть патисона, філе посолити і обсмажити. У готову начинку додати помідори, часник, перець, перемішати трохи загасити і зняти з вогню. Додати подрібнений мигдаль, натертий пармезан, базилік і сметану. Все перемішати до однорідної маси.Заповнити патисон начинкою, зверху покласти моцарелу. Закрити кришкою від патисона. Загорнути овоч у фольгу і викласти на деко. Випікати протягом 30 хвилин при 180 градусах.

З кукурудзою

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Інгредієнти:

  • 3 шт. патисона
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 200 г сиру
  • майонез
  • 100 мл молока
  • консервована кукурудза
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Очистити патисони від шкірки, зрізати кришки, вибрати насіння, посолити за смаком і залишити на 30 хвилин. Після цього злити сік, що утворився і 20 хвилин готувати патисон на пару. Моркву і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії, після чого додати кукурудзу, сіль і перець за смаком. Остудити приготовані на пару патисони. Додати начинку в патисони. Посипати твердим сиром, залити сумішшю молока і майонезу.

З авокадо

5 рецептов из патиссонов, когда хочется чего-то новенького

Інгредієнти:

  • 2 шт. середніх патисона
  • 100-150 г філе індички або курки
  • половина невеликий моркви
  • авокадо,
  • маленький перець
  • мигдальні пелюстки
  • оливкова олія
  • зелень

Спосіб приготування:

Нарізати м’ясо на дрібні шматки, обсмажити в оливковій олії. Патисони вимити, зрізати верхівку і вичистити насіння. Трохи м’якоті відкласти для начинки. Патисони покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити протягом 10-15 хвилин до м’якості. Нарізати кубиками авокадо, крупно нарізати моркву і перець. Овочі подрібнити бледнером на невеликій швидкості.Овочі додати до м’яса, поперчити і посолити і дати потушиться. Додати начинку в патисони, зверху посипати мигдалевими пелюстками. Запікати в духовці 180 градусах протягом 15-20 хвилин.

Це абсолютно незвичайні рецепти внесуть різноманітність у ваше меню.

Читайте також Топ-5 легких овочевих страв з кабачків