5 рецептів салату зі шпинатом, які потрібно спробувати в серпні

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Шпинат – справжній суперфуд, який можна їсти як самостійно, так і додавати в різні страви. Шпинат також є ідеальним інгредієнтом для літніх салатів, так як він ідеально поєднується з овочами, ніжним курячим філе, сиром і яйцями.

Корисні салати зі шпинатом для вашого меню в серпні!

Салат зі шпинатом і полуницею

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Інгредієнти:

200-300 г шпинату

  • 150 г фети
  • 5-6 шт полуниці
  • 3-4 волоських горіха
  • 1 ст. л. кешью
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль
  • перець
  • цукор

Приготування:

Змішайте оливкова олія з бальзамічним оцтом, сіллю, перцем і цукром і відкладіть. Полуницю промийте, очистіть від хвостиків і розріжте навпіл, промийте листя шпинату. Прожарити горіхи на сухій сковороді. Змішайте всі інгредієнти в салатник і полийте соусом.

Салат з курячим філе

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Інгредієнти:

  • 200 г шпинату
  • 150 г відвареного курячого філе
  • пучок рукколи
  • 5 помідор черрі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. соєвого соусу

Приготування:

Промийте зелень і помідори, філе наріжте. Укладіть рукколу і шпинат на дно салатника, зверху покладіть розрізані на часточки чері та філе. Заправте месью оливкової олії і бальзамічного оцту.

Читайте також 4 рецепти корисних салатів на всі випадки життя

Салат з нутом, апельсином і авокадо

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Інгредієнти:

  • 200 г шпинату
  • 1 апельсин
  • 1 авокадо
  • 1 склянку консервованого нуту
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. кунжуту
  • спеції за смаком

Приготування:

Наріжте апельсин і авокадо на кубики, покладіть в тарілку. Додати нут, листя шпинату і кунжут. Залийте соєвим соусом і посипте ароматними спеціями на ваш вибір.

Салат з буряком

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Інгредієнти:

  • 1 невелика відварна буряк
  • 1 пучок шпинату
  • 1 маленька червона цибулина
  • 100 г фети
  • 3-4 волоських горіхів
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. лимонного соку

Приготування:

Наріжте буряк і укладіть в салатник разом з листям шпинату. Подрібніть сир і горіхи, додайте до салату. Змішайте масло, оцет і сік лимона і заправте салат.

Салат із перепелиними яйцями

5 рецептов салата со шпинатом, которые нужно попробовать в августе

Інгредієнти:

  • 1 пучок шпинату
  • 5 перепелиних яєць
  • 3-4 помідори черрі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. кедрових горіхів
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • щіпка зерен діжонської гірчиці
  • щіпка сушеного базиліка
  • щіпка солі

Приготування:

Обсмажте горіхи на сковороді. У салатник укладіть шпинат, розрізані навпіл черрі і відварені яйця перепелині. Зверху посипте горішками. Змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет, видавіть часник і насипте зерна гірчиці, сіль і базилік. Ретельно розмішайте заправку і влийте до салату.

Додаючи в салати листя шпинату, ви збагачуєте їх цілим букетом вітамінів (К, В2, В6, А і С) йодом, магнієм, залізом, селеном і кальцієм – і це навіть не весь список користі, яка криється в соковитих зелених листках. Серпень – найкращий час зарядитися вітамінами перед настанням холодів! Приємного апетиту!

Читайте також 4 салату з селерою, які врятують при схудненні