5 кроків до професійного приготування піци на грилі

5 шагов к профессиональному приготовлению пиццы на гриле

З усіх традиційних закусок на пікніку піца, мабуть, найулюбленіша для всіх! Найкраще вона виходить підсмаженої на грилі, завдяки чому її скоринка приємно хрумтить.

Якщо ви роздумуєте про те, щоб спробувати приготувати піцу на грилі, то вам знадобляться поради від сайту Popsugar.

1. Переконайтеся, що ваш гриль остаточно гарячий

Чим вище температура розігрітого гриля, тим більш сухий і хрусткою вийде ваша піца. Якщо у вас немає спеціального термометра, перевірте жар, використовуючи тест «Міссісіпі»: тримайте руку на рівні 10 сантиметрів над гратами і починайте рахувати: «Раз Міссісіпі, два Міссісіпі, три Міссісіпі» і так далі. Якщо зможете порахувати тільки до двох або трьох до того, як отдернете руку, значить, гриль розігрівся вже досить добре.

5 шагов к профессиональному приготовлению пиццы на гриле

2. Дотримуйтесь порядок дій

Збризніть тісто олією і обережно покладіть на гарячу решітку гриля. Готуйте до тих пір, поки на тесті не почнуть з’являтися бульбашки (приблизно одну-дві хвилини). Використовуючи щипці, переверніть тісто і готуйте ще кілька хвилин. Потім додайте сир і приготовлену начинку, закрийте кришку гриля і готуйте ще кілька хвилин, поки сир не розплавиться.

5 шагов к профессиональному приготовлению пиццы на гриле

3. Використовуйте гібридний метод гриля

Якщо ви додаєте начинку, вимагає часу для приготування, або якщо у вас мало часу взагалі, спробуйте підготувати тісто для піци на грилі, додати начинку, а потім закінчити приготування в розігрітій духовці. Це особливо добре працює з начинкою з ковбаси.

5 шагов к профессиональному приготовлению пиццы на гриле

4. Переконайтеся, що ваша піца тонка

Надтонкий корж – найкращий варіант для смачною і повністю готової піци з добре прогрітою начинкою. Розтягуйте тісто по максимуму і не турбуйтеся, якщо ваша піца вийде несиметричною або не дуже красивою. Нерівний край в сільському стилі виглядає навіть апетитніше!

5 шагов к профессиональному приготовлению пиццы на гриле

5. Завжди закривайте кришку, коли ваша піца на грилі

Це єдиний метод надати піці легкий аромат диму, а також вірний спосіб забезпечити сиру приємне танення.

Використовуйте ці лайфхаки, і нехай ваша піца на грилі вийде найсмачнішою!

Читайте також 4 причини, чому обідня перерва важливий для вашого здоров’я і кар’єри