5 корисних рецептів для людей, які не люблять салати

5 полезных рецептов для людей, которые не любят салаты

Якщо ви втомилися від салатів, хочете урізноманітнити здорове меню ще чимось смачним. Ми заглянули в Theeverygirl і знайшли там рішення цієї проблеми. Ось рецепти смачних і корисних страв, які вам сподобаються.

Лимонний лосось

5 полезных рецептов для людей, которые не любят салаты

Інгредієнти:

  • 2 середніх солодких картоплі
  • морська сіль чорний перець свіжий
  • 1/2 ч. л. кмину
  • кілька столових ложок оливкової олії
  • 4 чашки брокколі
  • 400 р філе лосося
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. часникового порошку
  • 1/8 ч. л. червоних перцовых пластівців

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 градусів. Уместите нарізаний солодкий картопля на одному аркуші і брокколі на іншому. Полийте оливковою олією. Посоліть і поперчіть картоплю і брокколі. Випікайте солодкий картопля протягом 15 хвилин, після чого відкладіть брокколі. Поки солодкий картопля випікається, підготуйте лосось. У невеликій мисці змішайте масло, лимонний сік, часниковий порошок, перцевий пластівці, чебрець, сіль і перець. Нагріти це в мікрохвильовій печі протягом 15 секунд або поки масло не розплавиться. На лист для випічки помістіть лосось. Полийте приготованим лимонним соусом. Картоплю можна вийняти. Помістіть назад в духовку брокколі і випікайте разом з лососем протягом 12-15 хвилин.

Локшина з цукіні

5 полезных рецептов для людей, которые не любят салаты

Інгредієнти:

  • 4 середніх цукіні
  • 1 ст. л. оливкової олії

Для соусу:

  • 5 ст. л. підсмаженого кунжутного масла
  • 2 ст. л. приправленого рисового оцту
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ч. л. подрібненого часнику
  • 2,5 ст. л. арахісового масла вершкового
  • 2 ст. л китайської кунжутною пасти
  • 3 ч. л. підсмаженого насіння кунжуту

Спосіб приготування:

Додайте оливкове масло у велику сковорідку і доведіть до середньої температури. Коли масло буде гарячим, додайте локшину з цукіні (попередньо нарізані у формі локшини). Готувати до тих пір, поки вода не буде выпарена, а цукіні будуть ніжними. У середній мисці додайте всі інгредієнти кунжутного соусу. Збийте до однорідної маси. Заправте локшину соусом і подавайте з насінням кунжуту.

Креветки запечені

5 полезных рецептов для людей, которые не любят салаты

Інгредієнти:

  • 450 р очищених креветок
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і чорний перець
  • 4 чашки спаржі
  • 3 чашки помідорів черрі

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до максимальних градусів. У миску покладіть креветку з 1 столовою ложкою оливкової олії, посолити і поперчити. Перемішайте і відкладіть. На лист для випічки, з алюмінієвою фольгою або пергаментним папером, покладіть спаржу і помідори черрі з боків аркуша, залишаючи центр для креветок. Налийте 2 столові ложки оливкової олії, солі і перцю. Розкладіть в рівний шар і запікайте протягом 10 хвилин. Потім покладіть креветки в центр і випікайте ще 8 хвилин.

Середземноморська чашка

5 полезных рецептов для людей, которые не любят салаты

Інгредієнти:

  • 400 г креветок
  • 2 чашки киона
  • 600 г чорної квасолі
  • сік 1 лайма
  • 1/2 чашки нарізаної кінзи
  • 1 авокадо
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. лимонного перцю

Спосіб приготування:

Креветку перемішайте з соєвим соусом, соком лайма, посипте кінзою. Ємність з креветками і маринадом відставте в холодильник на 30-45 хвилин. Відваріть кіноа згідно інструкції. Розкладіть креветки на сковороду для гриля, смажити приблизно 3-4 хвилини. Боби додайте на сковороду і готуйте хвилини 3. Потім подавайте креветки з бобами, кіноа і нарізаним авокадо.

Такі ідеї допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню.

Читайте також Корисні рецепти приготування їжі на пергаменті