5 дієтичних страв із риби і морепродуктів

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Всі прекрасно знають про користь риби і морепродуктів. Це також ще прекрасні продукти для людей, які на дієті або просто намагаються скинути зайву вагу. Ми заглянули на Їмо вдома і знайшли там рибні рецепти для вас.

Витончені креветки

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Інгредієнти:

  • 1 огірок
  • 1 авокадо
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • лимонний сік
  • сіль і перець за смаком
  • 300 г очищених креветок

Спосіб приготування:

Нарізати очищений огірок і авокадо кубиками. Змішати і заправити лимонним соком, сіллю і перцем. Викласти на страву. Креветки збризнути маслом і обсмажити 1-2 хвилини. Додати до овочів.

Пряні кальмари

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Інгредієнти:

  • 1 морква
  • 2 солодких перцю
  • 1 цукіні
  • 150 г печериць
  • 12 тушок кальмарів
  • 25 г кореня імбиру
  • 1 зубчик часнику
  • 150 мл соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. крохмалю

Спосіб приготування:

Нарізати моркву, перець, гриби і цукіні соломкою, обсмажити в сотейнику. Додати сіль і перець. Кальмари промити, залити киплячою водою і залишити на хвилину. Злити воду, наповнити кальмари овочами. Соус: подрібнити імбир, часник і змішати з соєвим соусом. Додати суміш на сковороду і тушкувати трохи, додати цукор і крохмаль. На окремій сковороді обсмажити кальмари по 2 хвилини з кожного боку. Залити соусом.

Ласа форель

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Інгредієнти:

  • 1 цукіні
  • 1 кабачок
  • 1 болгарський перець
  • 100 г печериць
  • 2 шт. форелі
  • сіль, перець
  • трави

Спосіб приготування:

Порізати овочі і приготувати їх на грилі. Промити рибу, посолити і поперчити, додати трави. Викласти рибу на гриль і обсмажити на середньому вогні 7-8 хвилин з кожного боку.

Улюблена сьомга

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Інгредієнти:

  • 400 г цвітної капусти
  • соєвий соус
  • 2 медальйона сьомги
  • лимон
  • вершкове масло
  • 150 мл сухого білого вина

Спосіб приготування:

Для початку розділити капусту на суцвіття і відварити в підсоленій воді, додати соєвий соус і відкласти. У глибоку сковороду з олією покласти котлети з сьомги, кладемо шматочки лимона, шматочки вершкового масла, налити вино, накрити кришкою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 5-7 хвилин. Викласти на тарілку з капусткою.

Ніжна тілапія

5 диетических блюд из рыбы и морепродуктов

Інгредієнти:

  • сік 1 апельсина
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. коньяку
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. сушеного базиліка
  • філе середньої тілапії
  • помідор, лимон

Спосіб приготування:

Змішати сік апельсина, масло, коньяк і збити віночком, додати часник і базилік. Застелити деко пергаментом, викласти рибу, натерту сіллю і перцем. Зверху тілапії викласти часточки помідорів і лимона, полити маринадом. Випікати в духовці на 180 градусах приблизно 15-20 хвилин.

Ці корисні і неймовірно смачні рецепти обов’язково з’являться у вашому повсякденному меню.

Читайте також Дієтичні рецепти для легкої вечері влітку