5 цікавих моментів, які потрібно знати перед походом в суші-бар

5 интересных моментов, которые нужно знать перед походом в суши-бар

Любите суші і часто відвідуєте суші-бари? Тоді вам обов’язково потрібно знати про деякі речі, які афішувати не прийнято.

Ось кілька цікавих моментів про суші, про які розказано в блозі Олексія Онєгіна:

1. Несправжні роли

Ви не замислювалися, яке відношення до Японії має рол з американським назвою «Каліфорнія»? Як виявилося, ніякого! Цей вид суші був придуманий японським шеф-кухарем, який працював у великому ресторані в Лос-Анджелесі. У нього не виявилося під рукою тунця, і кухар придумав замінити його авокадо, а щоб домогтися рибного смаку, додав краба. Так був винайдений рол «Каліфорнія».

5 интересных моментов, которые нужно знать перед походом в суши-бар

2. Крабові палички замість крабів

У шістдесятих роках минулого століття фахівці риболовних компаній створили новий вид рибної продукції – крабові палички. Ця імітація крабового м’яса незабаром почала успішно використовуватися замість справжніх крабів для приготування ролів «Каліфорнія»!

3. Підроблений васабі

Якщо ви не пробували суші в Японії, то є велика ймовірність, що ви ніколи не пробували справжній васабі. Рослина, з якого його роблять, дуже важко вирощувати, тому справжній васабі дуже дорогий і навіть в Японії його можна знайти далеко не в кожному ресторані. У нас же замість цієї традиційної добавки до суші подають суміш тертого хрону, гірчичного масла, барвника і лимонної кислоти.

5 интересных моментов, которые нужно знать перед походом в суши-бар

4. Штучна трава

Колись суші нарізали і подавали на листках рослини Аспідістра висока, які виділяли фітонциди, що сприяють більш тривалому зберіганню продукту. Але у 60-70 роках японські супермаркети спробували знизити витрати і замінили це рослина пластикової травою, яка виконує виключно декоративну функцію.

5. Фарбований імбир

Традиційно до суші подавали рожевий маринований імбир одного з двох видів: гарі або бені-сега. Але в наших широтах суші-бари запропонують вам лише звичайний імбир маринований в рисовому оцті і підфарбовані з допомогою барвника або бурякового соку.

5 интересных моментов, которые нужно знать перед походом в суши-бар

Ось такі новини! Але хто знає, можливо, вам коли-небудь вдасться побувати в Японії? Ось тоді і спробуєте справжні традиційні суші!

Читайте також Корисні продукти та принципи харчування, якщо ви вирішили відмовитися від молока