4 рецепти морозива, яке можна їсти без докорів совісті

4 рецепта мороженого, которое можно есть без зазрения совести

Якщо ви думаєте, що під час дієти вам краще навіть не дивитися в бік морозива в магазинах – ви абсолютно праві! Інша справа, якщо ви приготуєте собі цей десерт самостійно. Ділимося рецептами кето-морозива, яке не виведе ваш організм зі стану кетозу і не завадить успішної втрати ваги!

Морозиво на дієті? Так, таке можливо!

  • Кремове морозиво з кето-печивом

4 рецепта мороженого, которое можно есть без зазрения совести

Інгредієнти:

Кето-печиво:

  • ¾ Склянки мигдальної муки
  • ¼ Чашки какао-порошку
  • ¼ Ч. л. харчової соди
  • ¼ Чашки підсолоджувача
  • ½ Ч. л. ванільного екстракту
  • 1,5 ст. л. кокосового масла
  • 1 велике яйце, кімнатної температури
  • Щіпка солі

Морозиво:

  • 2,5 склянки вершків для збивання (30%)
  • 1 ст. л. екстракту ванілі
  • ½ Чашки підсолоджувача
  • ½ Склянки несолодкого мигдального молока

Приготування:

Розігрійте духовку до 150 градусів. Застеліть форму для випічки пергаментним папером і збризніть рослинним маслом. Просійте мигдалеву борошно, какао-порошок, соду, підсолоджувач і сіль і змішайте. Додайте екстракт ванілі і кокосове масло, змішайте, щоб вийшло «тісто» з крихт. Потім, додайте яйце і добре вимісити, щоб тісто почало трохи «склеюватися» і перенесіть його в підготовлену форму. Трохи примніть тісто пальцями і відправте в духовку на 15-20 хвилин. Потім дістаньте форму, дайте коржу охолонути і розламайте його на дрібні шматки.

У великій мисці збийте вершки до твердих піків, додайте екстракт ванілі і підсолоджувач, ретельно перемішайте. Влийте мигдальне молоко і збийте вінчиком. Перемістіть суміш в мороженицю і готуйте, поки морозиво не придбає потрібну консистенцію. У процесі, поступово почніть вводити в суміш крихти кето-печива, щоб вони рівномірно розподілилися в морозиві. Перекладіть морозиво в форму і відправте в морозилку на 2 години.

  • Кето-морозиво «Мокко»

4 рецепта мороженого, которое можно есть без зазрения совести

Інгредієнти:

  • 1 чашка кокосового молока
  • ¼ Чашки жирних вершків для збивання
  • 2 ст. л. підсолоджувача
  • 15 крапель рідкої стевії
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 1 ст. л. розчинної кави
  • ¼ Ч. л. ксантанової камеді

Приготування:

Покладіть всі інгредієнти, крім камеді в ємність, придатну для занурювальний блендер. Ретельно збийте всі інгредієнти, акуратно додайте ксантанова камедь і перемішайте. Перемістіть суміш в мороженицю і готуйте за інструкціями. Перед подачею можна трохи посипати розчинною кавою і прикрасити м’ятою.

Читайте також Нове популярне кето-харчування і принципи його роботи

  • М’ятне морозиво

4 рецепта мороженого, которое можно есть без зазрения совести

Інгредієнти:

  • 2 чашки жирних збитих вершків
  • 1/4 чашка несолодкого мигдального молока
  • 4 яєчних жовтки
  • 5 крапель зеленого харчового барвника
  • 3 ст. л. сиропу з ароматом м’яти перцевої
  • 1/4 ст. л. екстракту м’яти
  • 1 ч. л. порошку стевії

Приготування:

З’єднайте мигдальне молоко з вершками і відправте в мікрохвильовку на 2 хвилини. Змішайте інші інгредієнти в окремій посудині і додайте до розігрітим вершки і перемішайте. Відправте в мікрохвильовку ще на одну хвилину. Перемішайте, відправте в мікрохвильовку ще на 30 секунд, ще раз перемішайте. Повторіть ще раз. Суворо дотримуйтесь цих інструкцій, щоб у вас не вийшов зелений омлет! Пропустіть суміш через охолоджене сито і відправте в морозилку на 15-20 хвилин або в холодильник на ніч. Охолоджену суміш перемістіть в мороженицю і готуйте по інструкції. Перед подачею можна прикрасити стружкою темного шоколаду.

  • Низкоуглеводное полуничне морозиво

4 рецепта мороженого, которое можно есть без зазрения совести

Інгредієнти:

  • 2 чашки замороженої полуниці
  • 2 чашки жирних збитих вершків
  • ⅓ Чашки ксилітолу або іншого підсолоджувача
  • 1 щіпка морської солі
  • 4 яєчних жовтки
  • 2 ст. л. горілки (для текстури)
  • 1,5 ч. л. екстракту ванілі
  • ¼ Ч. л. рідкого стевії (за смаком)
  • ¼ Ч. л. ксантанової камеді (текстури)

Приготування:

Покладіть заморожену полуницю в блендер. Збийте жовтки. В окремому посуді вершки, підсолоджувач, сіль і поставте на середній вогонь і прогрійте суміш до 80 градусів. Плавно влийте близько 1 чашки гарячої вершковою суміші до жовтків, постійно помішуючи. Потім вилийте цю суміш до інших вершки в каструлі і знову поставте на середній вогонь. Прогрійте суміш до 85-90 градусів, постійно перемішуючи. Зніміть крем з вогню і пропустіть через дрібне сито на заморожену полуницю.

Збивайте суміш блендером до однорідної консистенції. Перелийте суміш у контейнер, накрийте і охолоджуйте протягом 4 годин, краще навіть всю ніч. Потім дістаньте суміш з холодильника, додайте екстракт стевії, горілку і ксантанова камедь, швидко і ретельно перемішуйте. Перемістіть в мороженицю і готуйте згідно інструкції. Полуничне морозиво з низьким вмістом вуглеводів можна відразу подавати або заморозити.

Побалуйте себе порцією корисного прохолодного низкоуглеводного десерту, який не зашкодить фігурі!

Читайте також 7 причин, чому вам не потрібна низкоуглеводная дієта