4 рецепта ролів, які ви можете приготувати самі

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Японські роли вже давно не є дивиною у нашому раціоні – існує маса закладів, які готують це блюдо на вищому рівні та готові порадувати гостей, як у себе, так і доставити роли прямо вам додому. Багато людей вже володіють технікою приготування цієї страви і в домашніх умовах.

Хочете приготувати японські роли вдома? Розповідаємо, як це правильно зробити!

Рол «Філадельфія»

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Інгредієнти:

  • 500 г слабосоленої форелі або сьомги
  • 300 г сиру Філадельфія
  • 1 авокадо (або огірок)
  • 3 листа норі
  • 2 склянки рису для суші
  • 3 склянки води
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • васабі за смаком
  • соєвий соус за смаком
  • маринований імбир за смаком

Приготування:

Ретельно промийте рис водою кілька разів, щоб прибрати крохмаль і не дати рісу злипнутися при варінні. Залийте рис водою (співвідношення 1:1,5) і поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до маленького, варіть під кришкою близько 10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште рис на 15 хвилин під кришкою доготавливаться.

Додайте оцет трохи цукру і солі, перемішайте і залийте цим соусом відварений рис. Наріжте авокадо, огірок (якщо використовуєте) і рибу на прямокутні тонкі слайсы і приступайте до формування ролів. Складіть лист норі навпіл, розріжте і укладіть на бамбуковий килимок (попередньо покритий харчовою плівкою) блискучою поверхнею вниз.

Щоб рис не лип до рук, змочіть їх в оцті. Покладіть на норі 3 столові ложки рису і розподіліть по поверхні, залишаючи близько 1 см вільного норі з одного краю, від інших країв відступивши 0,5 мм. Переверніть норі і покладіть всі інгредієнти начинки, крім риби, змастіть тонким шаром сиру. Акуратно скрутіть рол за допомогою килимка, притримуючи начинку руками. Відкладіть рол, а на килимок укладіть рибні слайсы. Покладіть рол на рибу і прокатайте по ній.

Приступите до нарізування: занурте ніж у воду з оцтом, розріжте рол спочатку на дві рівні частини, потім кожну ще на три. Подавайте «Філадельфію» з соєвим соусом, васабі і імбиром.

Вегетаріанський рол

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки рису для суші
  • 6 листів норі
  • 1 невелика морква
  • 1 огірок
  • 1 невеликий авокадо
  • 150 г тофу
  • 4 ст. л. рисового оцту
  • цукор за смаком
  • сіль за смаком
  • соєвий соус за смаком
  • кунжут
  • маринований імбир

Приготування:

Відваріть рис, як описано в попередньому рецепті. Приготуйте оцтовий соус і залийте їм рис. Наріжте овочі, авокадо і тофу на тонкі смужки. Кожен лист норі розріжте навпіл і покладіть глянсовою стороною на бамбуковий килимок, покритий харчовою плівкою.

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Укладіть кілька ложок рису на норі і почніть загортати, як описано в попередньому рецепті. Потім розріжте рол на дві половини, кожну – на три шматочки. Подавайте роли з маринованим імбиром, васабі і соєвим соусом.

Читайте також 4 способу краще жити згідно законам японського мистецтва

Гарячий рол

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. борошна
  • 150 мл крижаної води
  • 3 ст. л. вершків або жирної сметани
  • рослинна олія
  • приправа каррі за смаком

Приготування:

Приготуйте рол з вашою улюбленою начинкою (рис всередині) і розріжте на дві половини. Змішайте воду і вершки (сметану), а борошно – з каррі. Обваляйте половину ролу в борошняній паніровці, занурте в вершковий кляр і ще раз в борошно. Обсмажте на сковороді з розігрітим рослинним маслом. Розріжте на 3 частини і подавайте із соєвим соусом, васабі і імбиром.

Запечений рол

4 рецепта роллов, которые вы можете приготовить сами

Інгредієнти:

  • 100 г слабосоленої сьомги
  • 2 листа норі
  • 80 г тертого сиру
  • 0,5 стакан рису для суші
  • 1/2 авокадо
  • 3 ст. л. японського майонезу (можна замінити домашнім)
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком

Приготування:

Приготуйте рол стандартним способом з рисом і начинкою всередині норі. Укладіть роли на лист для випічки, застеленнный пергаментним папером, і посипте тертим сиром. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку і готуйте, поки не розплавиться сир. Подавайте роли зі стандартними «супутниками» – васабі, імбиром і соєвим соусом.

Японці вважають, що в приготуванні ролів найголовніше – ретельно підібрати інгредієнти. Не варто експериментувати з заміною рису або оцту, але начинка – цілком підвладна вашої фантазії. Попрактикувавшись кілька разів на традиційних рецептах, ви з легкістю зможете винаходити нові власні рецепти!

Читайте також 3 рецепта, з якими ви любите японську кухню