4 рецепта кіша для всієї родини

4 рецепта киша для всей семьи

Дуже ситний пиріг родом з Франції вже давно можна спробувати в закладах нашої країни, і навіть приготувати вдома. Кіш являє собою відкритий пиріг з різним наповненням: від класичної ніжно яєчної начинки, до пікантних копченостей.

Приготуйте французький кіш будинку!

  • Класичний кіш

4 рецепта киша для всей семьи

Інгредієнти:

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 400 г охолодженого вершкового масла
  • 200 г прохолодної води

Начинка:

  • 6 яєць
  • 500 мл молока
  • 300 мл вершків (33-35%)

Приготування:

Схема приготування цього тесту проста: необхідно взяти 3 частини борошна, 2 частини жиру і 1 – води. Таким чином, ви можете приготувати тісто для форми будь-якого розміру. Отже, просіяти борошно у велику посуд і посоліть її. Тепер, візьміть холодне масло і натріть на крупній тертці, пересипаючи іноді шари олії борошном. Потім, розімніть масло і борошно, щоб два інгредієнта з’єдналися. Влийте води і починайте місити тісто. Коли з нього можна буде зліпити кулю, загорніть його в плівку і дайте постояти в холодильнику 30 хвилин.

Підготуйте форму зі знімним дном і високими бортиками, покладіть в неї розкатане тісто. Трохи притисніть тісто пальцями, щоб воно щільно прилягало до стінок і дну, застеліть його фольгою, зверху покладіть прес (можна засипати квасолею на пару сантиметрів) і відправте в духовку (175 градусів). Через 15 хвилин зніміть коржа фольгу з пресом і запікайте ще 10 хвилин. Корж готовий!

Приготуйте начинку: збийте молоко, вершки і яйця заглибним блендером для легкості, додати орегано, базилік, або будь-які інші трави по вашому смаку. Залийте начинку на корж і відправте в духовку (зменшіть температуру до 165 градусів) на годину. Перед подачею охолодіть .

  • Кіш з брокколі, куркою і черрі

4 рецепта киша для всей семьи

Інгредієнти:

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 400 г охолодженого вершкового масла
  • 200 г прохолодної води

Начинка:

  • 300 г курячого філе
  • 300 г броколі
  • 250 г черрі
  • 6 яєць
  • 500 мл молока
  • 300 мл вершків (33-35%)

Приготування:

Приготуйте тісто і випікати корж, як у попередньому рецепті. Приступайте до приготування начинки. Обсмажте філе, нарізане на тонкі смужки, на оливковій олії, потім посоліть і посипте ароматними спеціями. Брокколі, розділену на суцвіття, проварити в підсоленій воді 2-3 хвилини, потім залийте холодною водою і через кілька хвилин злийте рідину і злегка відіжміть капусту. Укладіть начинку і черрі на корж і залийте яєчної сумішшю, як і в першому рецепті. Запікайте 1 годину при 165 градусах.

Читайте також 3 рецепти пирога без молочних продуктів

  • Кіш з копченостями і цибулею

4 рецепта киша для всей семьи

Інгредієнти:

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 400 г охолодженого вершкового масла
  • 200 г прохолодної води

Начинка:

  • 2 середніх цибулини
  • 200 г копченої ковбаси
  • 6 яєць
  • 500 мл молока
  • 300 мл вершків (33-35%)

Приготування:

Приготуйте корж, як у класичному рецепті вище. Обсмажте подрібнену цибулю на сковороді з рослинним маслом. Покладіть цибулю і нарізану копчену ковбасу на корж шарами. Потім, залийте яєчної сумішшю і відправляйте на 60 хвилин у духовку.

  • Кіш з грибами і цибулею-пореєм

4 рецепта киша для всей семьи

Інгредієнти:

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 400 г охолодженого вершкового масла
  • 200 г прохолодної води

Начинка:

  • 600 г грибів
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 3 зубчики часнику
  • петрушка
  • 6 яєць
  • 500 мл молока
  • 300 мл вершків (33-35%)

Приготування:

Замісіть тісто і випікати корж, як зазначено в першому рецепті. Обсмажте гриби на сильному вогні, перед вимиканням посоліть. Світло-зелену і білу частину порею наріжте кільцями і ретельно промийте. Обсмажте цибулю на маленькому вогні і викладіть на корж разом з грибами. Традиційно, залийте начинку яєчною сумішшю і випікати.

Начинка для французького кіша дійсно може бути дуже різноманітна: вона залежить і від регіону, де його готують, і від фантазії кухаря. Ви також можете поекспериментувати і додати в цю страву свою родзинку!

Читайте також 3 класичних рецепти з Франції, які варто спробувати