4 покрокових рецепта сирних супів зі всього світу

4 пошаговых рецепта сырных супов со всего мира

Ніжні, ситні сирні супи досить популярні в меню кафе і ресторанів. Спробувавши такий суп в одному з закладів, вам обов’язково захочеться приготувати його на своїй кухні! Для нього вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і часу! Запасіться чеддером, гаудой, проволоне або швейцарським сиром і вперед на кухню!

Пропонуємо вам розпочати мандрівку у світ сирних супів з цих смачних і простих рецептів!

Сирний суп з брокколі

4 пошаговых рецепта сырных супов со всего мира

Інгредієнти:

  • 2 невеликих подрібнених цибулини
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 5 чашок курячого бульйону
  • 200 г яєчної локшини
  • 300 г замороженої броколі
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 6 чашок молока
  • 350 г тертого сиру

Приготування:

Протушкувати часник з цибулею у вершковому маслі в каструлі, додайте курячий бульйон і закип’ятіть. Зменшіть вогонь і додайте локшину, через кілька хвилин – брокколі і тушкуйте все разом близько 5 хвилин. Потім, додайте в суп, молоко та сир. Не доводячи до кипіння, простежте, щоб сир розплавився. Готово!

Картопляний суп «Три сиру»

4 пошаговых рецепта сырных супов со всего мира

Інгредієнти:

  • 4 склянки води
  • 2,5 склянки курячого бульйону
  • 1 ст. л. курячої приправи
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 2 тертих моркви
  • 4 картоплини, нарізані на кубики
  • 1 цибулина, порізана на кубики
  • 2 гілочки селери
  • 1 червоний перець (солодкий)
  • 1 чашка домашнього майонезу
  • 200 г плавленого сиру (50-60%)
  • 1 чашка тертого чеддера
  • ½ Чашки тертого швейцарського сиру
  • 1/4 чашки картопляних пластівців

Інгредієнти:

Відваріть у воді з бульйоном моркву і цибулю з приправами. Після того, як суміш закипить, тушкуйте ще 15 хвилин, збавивши вогонь. Потім, додайте селеру і солодкий перець, тушкуйте близько 5 хвилин. Додайте майонез і ретельно перемішайте. Додайте по черзі чеддер, швейцарський і плавлений сир і добре перемішайте. Дочекайтеся, поки сир розплавиться, і додайте пластівці картоплі. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.

Читайте також 3 холодних супу, які варто полюбити в липні

Французький цибульний суп з сиром

4 пошаговых рецепта сырных супов со всего мира

Інгредієнти:

  • ½ Чашки вершкового масла
  • 8 невеликих цибулин, нарізаних кільцями
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • щіпка чебрецю
  • 1 склянку червоного вина
  • 1 ст. л. шеррі
  • 2 ст. л. борошна
  • 2,5 л яловичого бульйону
  • скибочки французького багета
  • оливкова олія
  • 6 шматочків проволоне
  • 6 скибочок швейцарського сиру

Приготування:

Обсмажте подрібнений часник і цибулю на розтопленому вершковому маслі, поперчіть і посоліть, потім, додайте чебрець. Додайте шеррі і червоне вино і доведіть суміш до кипіння. Ця основа для вашого цибульного супу повинна тушкуватися на невеликому вогні близько 15 хвилин, щоб алкоголь повністю випарувався. Потім, посипте суп борошном і тушкуйте ще 10 хвилин. Потім, додайте бульйон і продовжуйте тушкувати 20 хвилин.

Тепер розподіліть суп в горщики для запікання, покладіть зверху по шматочку кожного виду сиру і шматочок підсушеного багета. Потримайте їх в розігрітій духовці близько 5 хвилин, щоб сир розплавився і подавайте!

Пивний суп з чеддером і гаудой

4 пошаговых рецепта сырных супов со всего мира

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 подрібнена цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 300 мл світлого пива
  • 4 склянки курячого бульйону
  • 2 склянки молока
  • ¼ Склянки борошна
  • 1 чашка тертої гауди
  • 1/2 чашки тертого чеддера
  • 4 скибочки бекону
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Розтопіть чайну ложку вершкового масла в глибокій сковороді і підсмажте цибулю і часник. Додайте на сковороду пиво і доведіть до кипіння. Потім, додайте бульйон і ще раз закип’ятити. В окремому посуді розтопити решту вершкове масло (можна використовувати мікрохвильову піч), додайте до нього борошно і ретельно вимісіть, щоб вийшов соус. Вилийте його до пивної основі і закип’ятіть. Додайте сир і вимкніть вогонь. Залиште суп постояти 10-15 хвилин, щоб сир розплавився. Перед подачею прикрасьте скибочками бекону і зеленню.

Ці рецепти досить просто повторити в домашніх умовах – вони стануть смачним і ситним обідом для всієї родини. Таким блюдом також можна здивувати гостей! Приємного апетиту!

Читайте також Супер лайфхаки для приготування сирного фондю