4 незвичайні рецепти приготування риби

4 необычных рецепта приготовления рыбы

Як можна приготувати рибу? Запекти, посмажити – це основні способи. Якщо часу і бажання у вас трохи більше, можна зварити юшку і зробити котлети. На цьому різноманітність закінчується? Пора поповнювати скарбничку рибних рецептів!

Ми підготували для вас оригінальні рецепти приготування страв з риби, які вам неодмінно сподобаються!

Рибні оладки

4 необычных рецепта приготовления рыбы

Інгредієнти:

  • 2 філе лосося
  • 1/2 цибулини
  • 1 лайм
  • 4 ч. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. імбиру

Приготування:

Подрібніть філе лосося, змішайте з тертим імбиром і цедрою лайма. Посоліть і поперчіть за смаком. Дрібно нарізану цибулю обсмажте в сковороді з рослинним маслом, додайте до фаршу і ретельно перемішайте. Руками формуйте оладки і обсмажте на сковороді близько 3 хвилин з кожного боку.

Кокосове каррі з хеком

4 необычных рецепта приготовления рыбы

Інгредієнти:

  • 4 філе хека
  • 400 мл кокосового молока
  • 200 г креветок
  • 1 чашка відвареного рису
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лайм
  • 1 перець чілі
  • Пучок свіжого коріандру
  • 2 лемонграсу
  • 1 см імбиру
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • 1 ст. л. порошку каррі
  • 1 ст. л. креветочной пасти

Приготування:

Натріть імбир на тертці, дрібно наріжте часник, листя коріандру і цибулю. Останній – обсмажте в сковороді на рослинній олії. Потім, додайте до цибулі часник, імбир, креветочную пасту, лемонграс та чилі. Змішайте всі інгредієнти і готуйте разом пару хвилин. Потім, всипте цукор і порошок каррі, розмішайте і продовжуйте готувати. Після того, як розтане весь цукор, і суміш почне трохи густіти, влийте в сковороду кокосове масло, трохи води (кілька столових ложок) і всипте листя коріандру. Коли суміш закипить, додайте рибу з креветками і сік половини лайма – тушкуйте близько 5 хвилин. Перед подачею можна додати ще вареного рису і прикрасити свіжим коріандром.

  • Читайте також: Рецепт приготування корисної риби за 15 хвилин

Пряний окунь в лимонному соці

4 необычных рецепта приготовления рыбы

Інгредієнти:

  • 4 філе окуня
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 2 ст. л. каперсів
  • 2 ст. л. подрібненої петрушки
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • Сіль

Приготування:

Поки розігрівається духовка, приготуйте соус: змішайте лимонний сік, цедру, каперси і гірчицю з рослинним маслом, додайте ложку води і ретельно перемішайте. Філе окуня змастіть рослинним маслом, посоліть і відправте запікатися при температурі 220 градусів на 10 хвилин. Перед подачею розділіть філе на порції, полийте соусом і прикрасьте за бажанням. Для гарніру ідеально підходить запечена картопля.

Палтус по-середземноморськи

4 необычных рецепта приготовления рыбы

Інгредієнти:

  • 1 кг філе палтуса
  • 1 кг помідор
  • 500 г мідій
  • 400 г великих креветок
  • 350 мл рибного бульйону
  • 200 мл білого вина
  • 1 чіабатта
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 перець чілі
  • Цедра половини апельсина
  • Пучок петрушки
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. томатної пасти

Приготування:

Подрібніть зелень петрушки і чилі, а зубчики часнику розрізати навпіл. Чіабатту або інший хліб наріжте шматочками, товщиною в 1 см, збризніть оливковим маслом і обсмажте на сковороді. Потім, тости натріть половинками часнику, відкладіть і приступайте до основної страви.

Протушкувати цибулю в каструлі з маслом на слабкому вогні близько 5 хвилин, потім додайте до нього чилі і часник. Через кілька хвилин додайте томатну пасту і помідор, нарізаний часточками. Тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, щоб помідори розм’якли. Влийте вино і продовжуйте готувати ще близько 10 хвилин, поки не википить частина рідини. Потім, додайте бульйон, цедру апельсина т доведіть разом до кипіння. Додайте шматочки риби, а через 5 хвилин – креветки і мідії. Коли молюски розкриються – вимикайте вогонь. Готово! Подавайте з тостами і зеленню петрушки.

Ці незвичайні страви з риби внесуть різноманітність у ваше меню і порадують новими смаками!

  • Читайте також: 5 незвичайних продуктів для високого імунітету влітку