4 незвичайні і простих рецепти страв аргентинської кухні

4 необычных и простых рецепта блюд аргентинской кухни

Аргентинська кухня вітає оригінальні поєднання продуктів і безліч різноманітних прянощів і гострих приправ. Страви аргентинської кухні відмінно підійдуть для святкового столу!

Приготуйте ці аргентинські ласощі — здивуйте всіх!

Энчилады зі свининою

4 необычных и простых рецепта блюд аргентинской кухни

Інгредієнти:

  • 500 г свинини
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. орегано
  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 8 аркушів тонкого лаваша
  • 100 г тертого твердого сиру
  • щіпка солі

Приготування:

Посипте свинину кмином, орегано, сіллю і дайте постояти півгодини в холодильнику. Обсмажте м’ясо до золотистої скоринки на оливковій олії, потім остудіть і наріжте на тонкі довгасті шматочки (можна розділити волокна пальцями). Укладіть свинину на лаваші, посипте сиром, скрутіть в трубочки і покладіть у форму. Полийте соєвим соусом, можна посипати тертим сиром, якщо залишився. Надішліть энчилады в духовку, розігріту до 220 градусів і запікайте, поки не розплавиться сир. В Аргентині энчилады зазвичай подають з овочевим салатом.

Аргентинські емпанадас

4 необычных и простых рецепта блюд аргентинской кухни

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 100 мл молока
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 3 невеликі цибулини
  • 80 г анчоусів
  • 1 зубчик часнику
  • 4 ст. л. рослинного масла
  • 200 мл бульйону
  • 1 ст. л. каперсів
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 ч. л. майорану
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Змішайте борошно, розпушувач і сіль. У молоко додайте жовтки і вершкове масло, змішайте. З’єднайте дві суміші, ретельно вимісіть і залиште настоятися під харчовою плівкою близько години. Обсмажте подрібнені часник і цибулю на олії, додайте рубане або перемелене м’ясо, каперси, анчоуси і трохи борошна (не більше ложки). Перемішайте, залийте бульйоном, посоліть, поперчіть, посипте майораном і залиште нудитися на слабкому вогні. В цей час розкачайте тісто і виріжте з нього кружки діаметром близько 10 сантиметрів. Укладіть по одній столовій ложці начинки на кожен гурток, кілька родзинок і защипайте. Змастіть кожен пиріжок молоком і дайте постояти ще 10 хвилин в холодильнику. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте емпанадас 15-20 хвилин або до золотистого кольору.

Читайте також 3 національних рецепта Португалії, які не можна залишити без уваги

Аргентинська сальса

4 необычных и простых рецепта блюд аргентинской кухни

Інгредієнти:

  • 200 г кетчупу
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 200 г вершкового масла
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ч. л. часниковою солі
  • 2 ст. л. вустерширського соусу
  • 2 ч. л. соусу чілі
  • 100 мл бренді

Приготування:

Розтопіть вершкове масло, додайте кетчуп, обидва соусу, посоліть і влийте бальзамічний оцет. Наріжте цибулину дуже дрібно і всипте до соусу. Перемістіть суміш у каструлю і відправте на вогонь на кілька хвилин, долийте бренді і продовжуйте варити соус ще близько 5 хвилин на великому вогні. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Відправте в холодильник на кілька годин або на добу. Ідеально підходить до страв з квасолі, морепродуктів, м’яса і риби.

Соус чимчурри

4 необычных и простых рецепта блюд аргентинской кухни

Інгредієнти:

  • 1 пучок петрушки
  • 100 мл оливкової олії
  • 100 мл лимонного соку
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. перцю чилі
  • 1/2 ч. л. зіри
  • 1 щіпка солі

Приготування:

Промиту зелень петрушки подрібніть і покладіть в блендер, додайте часник, олію, сік лимона, перець і сіль. Збиваємо до консистенції рідкої пасти, викладаємо в соусник і даємо постояти кілька годин.

Смачні і соковиті пиріжки або свинячі энчилады? Радимо вам спробувати обидва рецепта, причому їх можна подати з сальсою і чимчурри – таке поєднання додасть незабутніх граней їх смаку! Приємного апетиту!

Читайте також 2 простих і здорових страви середземноморської кухні