4 легких дієтичних страви з рису

4 легких диетических блюда из риса

Якщо ви вирішили скинути пару зайвих кіло, то вам обов’язково потрібно знати багато дієтичних страв. Так от ми побачили на Їмо вдома 4 рецепти з рису, яких так мало калорій. Ділимося ними з вами.

Весняний

4 легких диетических блюда из риса

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. вершкового масла
  • креветки
  • половина моркви
  • 2 шт. цибулі
  • петрушка
  • 150 мл білого сухого вина
  • перець, сіль
  • сік лимона
  • 1 ст. рису

Спосіб приготування:

У невеликій каструлі розтопити вершкове масло і покласти креветки. Додати нарізану моркву, цибулю, гілочки петрушки, влити вино, все перемішати і довести до кипіння. Додати трохи води, перець, сіль і сік лимона. У важкій глибокій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити ще цибулі до прозорості, всипати рис і, помішуючи, обсмажувати близько хвилини, поки він не стане прозорим. Готовий бульйон з креветок процідити, влити в сковороду з рисом і готувати, не накриваючи кришкою, близько 20 хвилин. У готовий рис додати очищені креветки, перемішати і дати їм прогрітися. Викласти рис з креветками на блюдо.

Ніжність

4 легких диетических блюда из риса

Інгредієнти:

  • 200 г рису
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. натурального йогурту
  • 60 г висівок
  • 1 ч. л. меду
  • щіпка солі

Спосіб приготування:

Відварити рис. Змішати всі інгредієнти з рисом і замісити тісто. Зробити коржики. Застелити деко пергаментом, змастити олією і розкласти оладки. Випікати при 180 градусах десь 5 хвилин з кожного боку.

Насолода

4 легких диетических блюда из риса

Інгредієнти:

  • 200 г рису
  • сухофрукти
  • ягоди
  • мед

Спосіб приготування:

Почати варити рис до напівготовності. Потім поставити ємність з рисом в духовку на 180 градусів, чекати поки крупа не вбере всю вологу. Додати сухофрукти, ягоди, цукати, насіння. Можна приправити медом.

Фантазія

4 легких диетических блюда из риса

Інгредієнти:

  • 8 шт. баклажанів
  • оливкова олія
  • 4 зубчики часнику
  • перець, морква, яблуко
  • 200 г рису
  • сіль, кориці, імбиру і коріандр по половині чайної ложки

Спосіб приготування:

Баклажани розрізати уздовж, скропити оливковою олією, запекти в духовці протягом 20 хвилин при 200 градусах. Подрібнити часник, перець, моркву і яблуко, пасерувати в олії до м’якості. Додати рис, спеції і сіль. Видалити м’якоть баклажанів, додати до начинки. Наповнити човники начинкою і прибрати в духовку на 150 хвилин. Запікати при 220 градусах.

Ці рецепти допоможуть вам насолоджуватися смачною їжею і не поправлятися.

Читайте також 6 речей, які роблять схуднення більш реальним