4 класичних рецептів соусів для страв

4 классических рецепта соусов для ваших блюд

Соус – чарівна паличка в кулінарії! Страва вийшла надто пісним, занадто нудним або не таким смачним і соковитим, як хотілося б? Полийте його смачним соусом!

Ці соуси стануть фінальним штрихом на шляху до створення кулінарного шедевру!

1. Домашній майонез

4 классических рецепта соусов для ваших блюд

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 250 мл рослинного масла
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль, цукор, перець за смаком

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти в блендер, приправте за смаком і збийте до однорідної консистенції. Такий соус воістину універсальний, підходить майже до всіх страв, а також тим, хто худне і навіть вегетаріанцям!

2. Бешамель

4 классических рецепта соусов для ваших блюд

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Розтопіть масло на невеликому вогні в глибокому сотейнику, потім всипте туди борошно. Помішуйте, щоб два інгредієнта з’єдналися. Потім, поступово влийте молоко, також перемішайте. Посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх. Проваріть кілька хвилин, постійно помішуючи соус лопаткою. Ідеальний соус для картоплі, грибів, спагеті і запечених овочів готовий!

Читайте також 5 неординарних соусів до шашлику, які легко готуються

3. Тартар

4 классических рецепта соусов для ваших блюд

Інгредієнти:

  • 200 мл домашнього майонезу
  • 1 цибуля-шалот
  • сік 1 лимона
  • 3 ст. л. каперсів
  • зелень базиліка
  • чорний перець за смаком

Приготування:

Подрібніть цибулю, базилік і каперси, залийте їх домашнім майонезом і полийте лимонним соком. Поперчіть і дайте соусу настоятися 15-20 хвилин перед подачею. Добре підійде до овочів на грилі.

4. Каррі

4 классических рецепта соусов для ваших блюд

Інгредієнти:

  • 5 помідорів
  • 3 цибулини
  • 200 мл кокосового молока
  • 5 ст. л. рослинного масла
  • 30 г меленого імбиру
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. пажитника
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. гірчичного насіння
  • 3-4 листочка каррі
  • 200 мл води
  • 1-2 перцю чилі

Приготування:

Обсмажте сухі спеції в сотейнику на рослинному маслі протягом хвилини. Додайте до них шматочки чилі і імбир. Перебити в блендері помідори, додайте в сотейник і засипте подрібнену цибулю. Протушкувати кілька хвилин, потім додайте воду, кокосове молоко і посоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 10 хвилин. Каррі – ідеально доповнює відварений рис!

Читайте також Цікаві варіації соусів до спагетті