4 ідеї фаршированого перцю, які оцінять в сім’ї

4 идеи фаршированного перца, которые оценят в семье

Перець ідеально підходить для фарширування, тому і рецептів цієї страви є чимало. Ми зібрали для вас четвірку кращих, які ви просто зобов’язані спробувати приготувати!

1. Перці з кіноа

4 идеи фаршированного перца, которые оценят в семье

Інгредієнти:

• 1 банку (425 гр.) білої квасолі
• 4 зелених цибулі
• 4 великих червоних перцю
• 1 чашка готового кіноа
• 1/2 чашки сиру фета
• 1 ч. л. кошерної солі
• мелений чорний перець
• гострий соус (за бажанням)

Спосіб приготування:

Квасолю з банки обсушіть, тонко наріжте зелену цибулю. Підготуйте перці: зріжте верхівки і видаліть насіння. У мисці змішайте кіноа, квасоля, цибуля, сир фета, посоліть і поперчіть. Нафаршируйте перці і готуйте в каструлі протягом 4 годин.

2. Перці з сиром фета і зеленню

4 идеи фаршированного перца, которые оценят в семье

Інгредієнти:

• 1 чашка рису басматі
• 1,5 чашки води
• 1 паличка кориці
• 2 + 1/4 ч. л. кошерної солі
• 6 середніх зелених перців
• 3/4 чашки вершкового сиру, кімнатної температури
• 1,5 чашки сиру фета
• 3/4 чашки жовтого родзинок
• 1/3 чашки дрібно нарізаного листя м’яти
• 2 ст. л. дрібно нарізаного кропу
• 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
• 3 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
• 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
• зубочистки

Спосіб приготування:

Промийте і зваріть рис разом з паличкою кориці і 3/4 чайної ложки солі. Приберіть паличку кориці і відкладіть рис. Підготуйте перець для фарширування: зріжте верхівки, але не выбрасыайте їх; видаліть насіння. Для начинки змішайте вершковий сир, сир фета, родзинки, м’яту, петрушку, кріп, лимонний сік, перець і сіль. Додайте рис і ще раз перемішайте.

  • Читайте також: Овочеві страви, від яких буде максимум користі

Начиніть перці, прикрийте верхівками, закріпіть їх зубочистками і запікайте на решітці гриля близько 30 хвилин, перевертаючи з боку на бік. Перед подачею вийміть з перців зубочистки.

3. Перці з квасолею і гарбузом

4 идеи фаршированного перца, которые оценят в семье

Інгредієнти:

• 1 гарбуз сквош вагою 650 г
• 3 ст. л. рослинного масла
• 1/4 чашки світло-коричневого цукру
• 2 чашки тонко нарізаного зеленого цибулі
• 3 середніх зубчики часнику, дрібно нарізані
• 1 середній помідор (видалити насіння, нарізати невеликими кубиками)
• 1 ч. л. сушеного чебрецю
• 1/2 ч. л. сушеного орегано
• 3 ст. л. томатної пасти
• 1,5 чашки несолодкого кокосового молока
• 1/2 чашки білого довгозернистого рису
• 1 чашка замороженої квасолі
• 4 середніх болгарських перцю (будь-якого кольору), розрізаних навпіл по довжині і без насіння
• 3 ст. л. крупно нарізаної кінзи
• 1/4 склянки свіжовичавленого соку лайма
• 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
• 1 ст. л. кошерної солі
• мелений чорний перець

Спосіб приготування:

Наріжте кубиками гарбуз. У великій каструлі розігрійте 2 столові ложки олії, додайте цукор і варіть близько 5 хвилин. Додайте гарбуз, 1,5 чашки зеленого цибулі, часнику і солі. Приправте сіллю і перцем, перемішайте і готуйте ще близько 4 хвилин. Потім додайте помідори, чебрець, орегано і томатну пасту, перемішайте. Влийте кокосове молоко і ще раз перемішайте, тушкуйте близько 10 хвилин, поки суміш злегка не загусне. Додайте рис і квасоля, накрийте кришкою і тушкуйте близько 20-30 хвилин.

Половинки перцю змастіть рослинним маслом, посоліть і поперчіть. До рису з овочами додайте зелену цибулю і кінзу, сік лайма і цедру лайма. Розподіліть начинку між перцями і обсмажуйте їх на грилі близько 30 хвилин.

4. Фарширований халапеньо

4 идеи фаршированного перца, которые оценят в семье

Інгредієнти:

• 12 перцю халапеньо
• 230 г вершкового сиру, кімнатної температури
• 1/4 чашки нарізаного бекону
• 1/4 чашки тертого сиру чеддер
• 1/2 ч. л. кошерної солі
• мелений чорний перець
• 12 зубочисток

Спосіб приготування:

Покладіть перець халапеньйо на робочу поверхню і зробіть два надрізи у формі букви T: один вздовж, другий паралельно верхівці в 0,5 см від неї. Акуратно видаліть насіння і перегородки.

Вершковий сир, бекон, сир чеддер і сіль покладіть в миску, поперчіть і перемішайте. Викладіть суміш у закривається пластиковий пакет, зріжте один нижній кут і видавіть начинку в перці. Поперек кожного перцю просуньте зубочистку. Помістіть заповнені перці на підготовлений лист для випічки, вкритий фольгою. Запікайте по 4 хвилини з кожного боку, перед подачею вийміть зубочистки і дайте охолонути.

Таких рецептів ви ще точно не пробували!

  • Читайте також: 5 лайфхаков по приготуванню незабутнього стейка