4 цікаві варіації приготування дині

4 интересных вариации приготовления дыни

Безумовно, диня прекрасна і як самостійний продукт. Але з цього ароматного медового плода можна також приготувати смачні і незвичайні страви!

Приготуйте ці незвичайні страви з дині — відкрийте для себе нові грані смаку!

  • Пряний лассі з динею

4 интересных вариации приготовления дыни

Інгредієнти:

  • 2 склянки нарізаної замороженої мускусної дині
  • 150 г жирного натурального йогурту
  • 2 ст. л. меду
  • ¼ Ч. л. меленого кардамону
  • 1 склянку кубиків льоду

Приготування:

Покладіть всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідної консистенції. За бажанням можна прикрасити меленим кардамоном і шавлією.

  • Капрезе з динею і моцарелою

4 интересных вариации приготовления дыни

Інгредієнти:

  • 1 диня
  • 150 г кульок моцарелли
  • 8-10 слайсів прошьютто
  • 1/4 склянки базиліка
  • 1/4 склянки листя м’яти
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Користуючись спеціальною ложечкою для формування кульок, «зіскобліть» кульки з м’якоті дині і укладіть в салатник. Додайте кульки моцарелли, шматочки прошьютто і подрібнене листя базиліка і м’яти. В окремій мисочці змішайте оливкова олія, мед, білий бальзамічний оцет із сіллю і свіжомеленим перцем. Збризніть салат приготованим соусом і перемішайте.

Читайте також 3 неймовірних десерту з овочів, які варто спробувати

  • Закуска з дині з прошьютто

4 интересных вариации приготовления дыни

Інгредієнти:

  • 1 диня
  • 15-20 слайсів прошьютто
  • листя базиліка
  • сік 1 лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. меду
  • щіпка солі
  • щіпка перцю

Приготування:

Наріжте м’якоть дині на невеликі скибочки довгастої або квадратної форми. Приготуйте соус у великій мисці: змішайте мед, оливкова олія, лимонний сік, сіль і перець, ретельно перемішайте. Укладіть диню в соус, дайте постояти кілька хвилин. У цей час приготуйте шпажки і наріжте прошьютто на слайсы. Беріть по одному шматочку дині, обертайте в прошьютто, зверху – листочок базиліка і накалывайте на шпажку. Коли всі скибочки дині будуть готові – укладіть їх на красиве блюдо і трохи збризніть залишилися соусом. Вишукана літня закуска готова!

  • Солоний динний слеш

4 интересных вариации приготовления дыни

Інгредієнти:

  • 2 чашки замороженої м’якоті дині
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 невеликий пучок м’яти
  • сік 1 лайма
  • щіпка солі
  • 100 мл горілки

Приготування:

З’єднайте цукор з невеликою кількістю води і м’ятою в невеликій каструлі і поставте на невеликий вогонь. Грійте, поки цукор повністю не розчиниться. Процідіть сироп в блендер і додайте м’якоть дині, сік лайма, сіль і горілку в блендер. Збийте до консистенції фруктового снігу і подавайте!

Такі страви стануть самою незвичайною ноткою на вашому святковому столі!

Читайте також 5 ідей корисних солоних коктейлів і смузі