3 рецепти з морепродуктів, коли немає можливості поїхати на море

3 рецепта из морепродуктов, когда нет возможности поехать на море

Користь морепродуктів безперечна – це вітаміни, мінерали, білок і такий необхідний організму йод. Але цей продукт досить важкодоступний, адже свіжі морепродукти, виловлені в дикій природі, купити можна не завжди і не у всіх магазинах. В ідеалі, страви з морепродуктів потрібно вживати в прибережних зонах, де ці продукти потрапляють на кухні прямо з моря або океану. Але, не варто впадати у відчай, якщо у вас немає можливості потрапити в таке місце, спробуйте приготувати страви з морепродуктів від Олексія Онєгіна!

Вивчіть асортимент охолоджених або заморожених морепродуктів в супермаркетах і вперед на кухню!

Крабовая паста

3 рецепта из морепродуктов, когда нет возможности поехать на море

Інгредієнти:

  • 200 г пасти
  • 150 г крабового м’яса
  • 100 мл білого вина
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 50-100 г вершкового масла
  • кілька скибочок білого хліба
  • 2 зубчики часнику
  • цедра половини лимона
  • петрушка
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • щіпка чилі сушеношо
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Відваріть пасту в підсоленій воді до готовності. Перебити шматочки хліба в блендері до стану великих крихт. Нагрійте оливкову олію в сковороді і обсмажте в ньому часник, цедру лимона і чилі. Коли аромат часнику посилиться (через 2-3 хвилини), додайте хлібні крихти і трохи збільште вогонь. Обсмажуйте крихти, поки вони не стануть золотистими, потім додайте подрібнену петрушку, посоліть, поперчіть і перемішайте. Зніміть з вогню.

Якщо ви використовуєте цілого замороженого краба – розморозьте і очистіть його, збережіть сік, який буде виділятися при розморожуванні. Змішайте в каструлі крабовий «сік» з вином, соком лимона і уварите наполовину. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і поступово додайте в соус вершкове масло невеликими шматочками і перемішайте. Коли соус загусне, вимкніть вогонь, додайте до нього м’ясо краба і відкладіть на кілька хвилин. Подавайте пасту з крабовим соусом, посипати обсмаженими крихтами з чилі.

Читайте також 7 страв з морепродуктів, коли хочеться відпочити від м’яса

Мідії в білому вині

3 рецепта из морепродуктов, когда нет возможности поехать на море

Інгредієнти:

  • 1 кг мідій з раковинами
  • 1 стеблина селери
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових аркуша
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 100 мл білого вина
  • петрушка

Приготування:

Очистіть мідії щіткою, зніміть з них нарости з водоростей і замочіть у літрі води з двома столовими ложками солі. Якщо якісь мідії не подають ознак життя – краще їх викинути, використовуйте тільки живих. Обсмажте селера в рослинному маслі на сковороді з товстим дном, потім додайте цибулю і часник. Через кілька хвилин влийте вино, додайте лаврові листочки і зробіть вогонь трохи більше. Доведіть суміш до кипіння і додайте мідії. Варіть мідій під кришкою 2-3 хвилини, поки вони повністю не розкриються. У процесі варіння можна кілька разів каструлю струсити, щоб мідії перемішалися.

Додайте до мідій подрібнену петрушку, струсніть каструлю ще раз і вимикайте вогонь. Мідії, які не розкрилися краще не вживати в їжу – інші розкладіть в порційні тарілки і ретельно полийте соусом. Вживати мідії можна за допомогою порожній раковини, яку використовувати в якості «пінцету» і діставати м’ясо мідій з інших раковин.

Запечений кальмар з помідорами

3 рецепта из морепродуктов, когда нет возможности поехать на море

Інгредієнти:

  • 2 невеликі тушки кальмара
  • 4 зубчики часнику
  • 2 середніх помідора
  • 4 скибочки черствого хліба
  • свіжа петрушка
  • оливкова олія
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Розріжте філе кальмарів так, щоб вони розкрилися, зробіть на них надрізи ромбиками і розріжте кожне філе на 2 частини. Можна також нарізати філе кальмарів кільцями. Підсушений хліб подрібніть в блендері до крихт. Покладіть кальмарів у форму для запікання, змащену оливковою олією, посоліть, поперчіть і посипте подрібненим часником. Зверху покладіть помідори, нарізані товстими кільцями або великими часточками, і посипте блюдо сухарями. Запікайте кальмарів в духовці при 220 градусах близько 1 хвилини, потім знизьте температуру до 190 градусів і готуйте ще 50-60 хвилин. У процесі приготування заглядайте в форму, щоб з неї повністю не випарувалася рідина – можна підлити трохи води, вина або накрити форму фольгою. Готову страву подавайте з зеленню петрушки і часточкою лимона.

Впустіть шматочок моря у вашу кухню – приготуйте корисні страви з морепродуктів, які на мить перенесуть вас на сонячне узбережжя з морським бризом. Такими стравами ви точно здивуйте сім’ю або гостей! Приємного апетиту!

Читайте також 3 цікавих варіації приготування креветок