3 рецепти з цукіні, які порадують ваші смакові рецептори

3 рецепта с цукини, которые порадуют ваши вкусовые рецепторы

Хто сказав, що кабачок – несмачний і прісний овоч? Ось кілька рецептів страв, які швидко переконають вас у протилежному!

1. Тарт з цукіні

Інгредієнти:

• 3 цукіні
• 200 г готової поленти
• 600 мл овочевого бульйону
• 50 г натертого пармезану
• 3 яйця
• 4 ч. л. свіжого базиліка
• 200 г вершків
• 2 зубчики часнику
• сіль, мускатний горіх, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте кабачки тонкими скибочками, посоліть і відкладіть. Закип’ятіть овочевий бульйон, змішайте з полентою і залиште на 10 хвилин. Потім додайте туди пармезан і перемішайте. Додайте в поленту жовток від яйця і перемішайте (білок поки відкладіть).

Вистелити форму для випічки папером, викладіть в неї поленту, розрівняйте. Приготуйте крем: вершки змішайте з базиліком, дрібно порубаним часником, двома яйцями і залишилися яєчним білком. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом, ретельно перемішайте. Зверху на поленту викладіть цукіні, полийте кремом і запікайте в духовці 40-50 хвилин. Подавайте з базиліком.

3 рецепта с цукини, которые порадуют ваши вкусовые рецепторы

2. Котлетки з цукіні з томатами і кунжутом

Інгредієнти:

• 500 г цукіні
• 1 яйце
• 1 цибуля
• 30 г сушених томатів
• 30 г натертого пармезану
• панірувальні сухарі
• кунжут
• 1 ч. л. солі
• перець, мускатний горіх – за смаком

Спосіб приготування:

Натріть на тертці цукіні, посоліть і викладіть на сито, щоб стекла зайва волога. Наріжте цибулю, томати і змішайте з віджатим від рідини кабачками, додайте інші інгредієнти. Застеліть форму для випічки кондитерської папером, сформуйте їх маси котлетки і викладіть у форму. Запікайте в духовці до золотистого кольору.

3 рецепта с цукини, которые порадуют ваши вкусовые рецепторы

3. Овочеве рагу

Інгредієнти:

• 300 г червоного болгарського перцю
• 300 г цукіні
• 200 г печериць
• 1 цибуля
• 80 г вершкового сиру
• 80 г вершків
• 1 ч. л. рослинного масла
• 1 ч. л. італійської приправи
• сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Очистіть і наріжте овочі. Обсмажте на сковороді цибулю, додайте перець, через 2 хвилини – кабачки, ще через 2 хвилини – гриби. Смажте 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім додати вершковий сир, порізаний на шматочки, перемішайте і відразу залийте все вершками. Додайте спеції і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Подавайте з гарніром з рису і базиліком.

3 рецепта с цукини, которые порадуют ваши вкусовые рецепторы

Такі смачні страви з кабачків змінять ваше уявлення про цей овоч!

Читайте також 5 барвистих і корисних варіантів обідів на всі випадки життя