3 рецепта, з якими ви любите японську кухню

3 рецепта, с которыми вы полюбите японскую кухню

Філософія японської кухні полягає в тому, щоб використовувати кращі продукти, даровані природою, і готувати їх так, щоб зберегти максимум корисних і поживних речовин.

Пропонуємо вам поринути у світ японської кухні прямо у себе вдома: ці страви ви легко зможете приготувати самостійно!

Спрінг роли

3 рецепта, с которыми вы полюбите японскую кухню

Інгредієнти:

  • 10 листків рисового паперу
  • 2 авокадо
  • 3 огірка
  • 1 морква
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок салату романо

Приготування:

Авокадо наріжте тонкими скибочками, морква та огірки – соломкою. Зелень і салат подрібніть руками або ножем. Потримайте лист рисового паперу в теплій воді, викладіть на суху дошку. Покладіть начинку на лист і загорніть – повторіть так з кожним листом. Подавайте з васабі і соєвим соусом, розклавши роли таким чином, щоб вони не стикалися.

Пряні баклажани по-японськи

3 рецепта, с которыми вы полюбите японскую кухню

Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 30 г соєвого соусу
  • 80 г тертого імбиру
  • кунжут
  • щіпка солі

Приготування:

Баклажан наріжте на кубики, посоліть і дайте постояти 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім, промийте, трохи обсушити паперовим рушником і покладіть на розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте 10-15 хвилин. Поки смажаться шматочки баклажанів, приготуйте маринад: змішати соєвий соус із тертим імбиром і влийте до баклажанів. Тушкуйте з соусом ще кілька хвилин, а перед подачею посипте кунжутом.

Моті

3 рецепта, с которыми вы полюбите японскую кухню

Інгредієнти:

  • 100 г рисового борошна
  • 80 г тростинного цукру
  • 100 мл очищеної води
  • 3 краплі рисового оцту
  • 10 шт полуниці (можна замінити іншими фруктами, ягодами або горіхами)

Приготування:

Додайте в рисову борошно цукор, 3 краплі оцту і поступово влийте воду, розмішуючи тісто рукою. Ретельно розмішайте тісто, щоб не було грудок. Коли тісто досягне однорідної консистенції, накрийте і дайте постояти півгодини. Потім, сформуйте «ковбаску» з тіста і розділіть її на 10 частин. Кожну частину розкачайте, покладіть всередину полуницю і загорніть. Сформуйте кульки, посипте цукровою пудрою і подавайте.

Незвичайні страви японської кухні внесуть різноманітність у ваше меню і допоможуть здивувати гостей! Приємного апетиту!

Читайте також 4 способу краще жити згідно законам японського мистецтва