3 рецепта унікальних супів, які оцінить навіть гедоніст

3 рецепта уникальных супов, которые оценит даже гедонист

Суп – звичайне щоденне блюдо, але і він може бути твором мистецтва!

У блозі Олексія Онєгіна наводяться рецепти супів, які вам сподобаються:

1. Французький цибульний суп

3 рецепта уникальных супов, которые оценит даже гедонист

Інгредієнти:

• 1,2 кг цибулі
• 40 г вершкового масла
• 1 ч. л. борошна
• 800 мл бульйону
• 100 мл білого вина
• сіль

Для бульйону:

• невеликий пучок петрушки і чебрецю
• 2 лаврових аркуша
• 4 горошини чорного перцю

Для подачі:

• сухарики

Спосіб приготування:

Наріжте цибулю пір’ям і обсмажте його в сотейнику на розтопленому вершковому маслі (на обсмажування піде кілька годин, поки обсяг лука не зменшиться в два-три рази, а рідина зовсім не випарується). Перекладіть цибулю у велику каструлю, просійте на нього борошно і злегка обсмажте. Влийте вино і дайте трохи покипіти. Додайте бульйон, приготований з чебрецем, петрушкою і чорним перцем, доведіть його до кипіння й відразу зменшіть вогонь до мінімуму. Дайте поваритися ще годину. Подавайте готовий суп разом з сухариками.

2. Томатний суп

3 рецепта уникальных супов, которые оценит даже гедонист

Інгредієнти:

• 3-4 зубчики часнику
• 1 цибулина
• кілька гілочок базиліка
• 2 банки консервованих томатів у власному соку
• 2-3 скибочки сухого хліба
• сіль
• перець
• оливкова олія

Спосіб приготування:

На оливковій олії обсмажте нарізану цибулю і базилік, додайте подрібнений часник і томати у власному соку. Поперчіть і варіть 30-40 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування додайте зелень базиліка, сухий хліб і сіль. Після закінчення варіння збийте суп за допомогою блендера і подавайте.

3. Суп із сочевиці

3 рецепта уникальных супов, которые оценит даже гедонист

Інгредієнти:

• 1,5 склянки сочевиці
• 5 склянок бульйону або води
• 400 г помідорів у власному соку
• 2 зубчики часнику
• 1 середня цибулина
• 1 черешок селери
• 1/2 ч. л. гострої паприки
• 1/2 ч. л. зіри
• рослинна олія
• кілька гілочок кінзи
• сіль
• чорний перець

Спосіб приготування:

Обсмажте на маслі часник, цибулю і селеру, поки овочі не почнуть давати сильний аромат. Додайте паприку і розтерту зіру, потім сочевицю і бульйон. Збільште вогонь, і через 10 хвилин додайте дрібно нарізані помідори, готуйте ще 15 хвилин. Готовий суп розімніть товкачиком, додайте спеції і подавайте.

Ці рецепти доводять, що суп – це не обов’язково нудне блюдо. Спробуйте приготувати ці супи і здивуйте своїх домочадців!

Читайте також 3 страви італійської кухні, які можна приготувати на вихідних