3 рецепта митболов, які варто приготувати на вечерю

3 рецепта митболов, которые стоит приготовить на ужин

Фрикадельки, тюфтельки або митболы — називайте як хочете. Суті це не змінює, а точніше смаку. Ми підготували 3 рецепта митболов, які змусять вас закохатись в це просте блюдо знову.

У томатному соусі

3 рецепта митболов, которые стоит приготовить на ужин

Інгредієнти:

  • 4 скибочки хліба
  • 1 кг яловичого фаршу
  • 3 подрібнених зубчики часнику
  • 1/4 чашки дрібно нарізаної петрушки
  • 1/4 чашки родзинок
  • 1/4 чашки кедрових горіхів
  • 1/2 ч. л. морської солі
  • білий перець
  • 4 великих яйця
  • 1/2 чашки панірувальних сухарів
  • томатна паста

Спосіб приготування:

Нагрійте духовку до 160 градусів. Залийте хліб водою і нехай він вбереться. Злийте воду і відкладіть хліб. Далі додайте всі інші інгредієнти і перемішайте це все до однорідної маси. З фаршу сформуйте кульки. Розкладіть на деку. Випікайте 25-30 хвилин. У сотейник налийте томатну пасту або готовий томатний соус, додайте сіль, перець і спеції, трохи води і тушкуйте з митболами півгодини.

У сендвиче на грилі

3 рецепта митболов, которые стоит приготовить на ужин

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу
  • 125 г сиру рікотта
  • 30 г тертого сиру парміджано
  • 10 г панірувальних сухарів
  • 4 великих яйця
  • 2 ст. л. рубаною свіжої петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка червоного перцю
  • сіль
  • масло для гриля
  • 1 великий багет
  • 250 г сиру проволоне
  • рукола
  • соус песто

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте фарш, рікотту, парміджано, хлібні крихти, яйця, петрушку, часник, червоний перець і сіль. Перемішайте все до отримання однорідної маси. Сформуйте кульки. Змастіть маслом деко і покладіть митболы. Запікайте або в духовці або на грилі, або на мангалі. Готуйте хвилин 10-15. Вони повинні бути підсмаженими зовні і соковитим всередині. Розріжте багет впоперек на 4 частини. Трохи підсмажте на грилі або в духовці. На хліб викладіть скибочки сиру проволоне. Далі покладіть митболы в сендвіч і заправте соусом песто.

Суп з митболами

3 рецепта митболов, которые стоит приготовить на ужин

Інгредієнти:

  • 300 г курячого фаршу
  • 1/2 чашки свіжих хлібних крихт
  • 6 ст. л. дрібно тертого сиру
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. нарізаної цибулі
  • 1 велике яйце
  • сіль, свіжозмелений перець
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 5 чашок курячого бульйону
  • 3/4 чашки вермішелі
  • 1 чашка очищеної і тертої моркви
  • 1 чашка шпинату
  • свіжий базилік

Спосіб приготування:

Змішайте фарш, сухарі, часник, цибулю, яйце в мисці до однорідної маси, поперчив і посоливши. Сформуйте з суміші кульки. Нагрійте масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Обсмажте фрикадельки близько 3 хвилин. Окремо обсмажте цибулю до карамелізації.Налийте бульйон в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте вермішель, цибулю, митболы. В кінці додайте сир і шпинат.

Такі легкі рецепти відмінно підійдуть як варіанти для обіду або вечері.

  • Читайте також: 10 корисних версій популярних рецептів