3 рецепта курки, які точно не залишать байдужими

3 рецепта курицы, которые точно не оставят равнодушными

Хто ж не любить запечену курочку-гриль, варене філе, запашні крильця. Однак багато страви з куркою вже дуже переситилися. Тому ми підготували 3 незвичайні рецепти з курячим м’ясом.

Курка в пластівцях

3 рецепта курицы, которые точно не оставят равнодушными

Цій дуже легкий рецепт і незвичайний. Тому що курка виходить незвичайно ніжною.

Інгредієнти:

  • 6 чашок кукурудзяних пластівців
  • 2 великих яйця
  • 8 шт. курячих стегон або ніжок
  • сіль, перець
  • половина пачки масла

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 градусів. Пластівці помістіть в пакет і подрібніть їх кулінарним молотком. Можна це зробити і в блендері. У глибокій мисці змішайте яйце, сіль і перець, пластівці. Розмішайте все до появи однорідної маси. Вмочуйте ніжки або стегна в панірування. У форму для запікання киньте масло, поставте в духовку, поки він не розплавиться. Потім до нього додайте курячі ніжки. Запікайте 25 хвилин з однієї сторони і стільки ж з іншої. Градус зменшіть до 165.

Курча в паніровці

3 рецепта курицы, которые точно не оставят равнодушными

Такий ароматний і м’який курча. Він також володіє особливим присмаком.

Інгредієнти:

  • 1, 5 кг м’яса курчати
  • 1 л пахти (знежирені вершки)
  • 5 шт. великих яєць
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. перцю
  • 4 чашки борошна
  • масло для запікання

Спосіб приготування:

У великій формі для випічки замочіть курчати в сколотинах на ніч. В неглибоке блюдо збийте яйця, 1 чайну ложку солі і 1/2 чайної ложки перцю. У другу неглибоку тарілку збийте разом борошно і залишилася 1 чайну ложку солі і 1/2 чайної ложки перцю. Розтопіть достатню кількість масла або кондитерського жиру. Нагрійте духовку до 200 градусів. Занурте м’ясо спочатку в яєчну суміш, потім в борошняну. Укладіть курчати в форму для запікання і обсмажуйте до золотистого кольору приблизно 15 хвилин на кожній стороні в 170 градусах. Після приготування розкладіть м’ясо на пергамент, щоб дати маслу стекти.

Курячі шашлички

3 рецепта курицы, которые точно не оставят равнодушными

Це відмінна закуска для сімейного перегляду фільму. Також курячі шпажки дуже ситні і соковиті.

Інгредієнти:

  • 6 шт. курячих грудок, розрізаних на квадратні шматки
  • 4 шт. яйця, добре побиті, приправлені 1 чайною ложкою солі і перцю
  • 4 чашки борошна
  • 4 шт. картоплі
  • 4 ч. л. суміші трав для курячого м’яса
  • 2 ч. л. італійських трав
  • 1 солоний огірок
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте сіль, перець і яйця. У середній мисці повинні бути борошно і всі інші приправи. Курку, картоплю і огірки спочатку помістіть в суміш з яєць. Почекайте трохи. Потім занурте в суміш з борошном. Нагрійте фритюрницю до 200 градусів.Нанизайте на шпажки курку, картоплю, огірок. Помістіть шашлики у фритюр. Якщо у вас немає фритюрниці, використовуйте жаровню, наповнивши її наполовину маслом. Після обсмажування шашличків, викладіть їх на пергамент, щоб з них стекла олія.

З першого погляду рецепти здаються звичайними, але на смак вони дуже специфічні, а головне — роблять куряче м’ясо соковитим і ніжним.

  • Читайте також: 5 літніх м’ясних рецептів від Джеймі Олівера