3 рецепта іспанської кухні, які варто спробувати

3 рецепта испанской кухни, которые стоит попробовать

Набридли традиційні страви і хочете спробувати щось незвичайне? Спробуйте приготувати одну з цих страв іспанської кухні!

Незвичайні закуски і повноцінні страви, які підкорять вас с першого шматочка!

Мариновані оливки

3 рецепта испанской кухни, которые стоит попробовать

Інгредієнти:

  • 1 банка оливок
  • 100 мл оливкової олії
  • 2 шт кардамону
  • 1 паличка кориці
  • 1 ст. л. подрібненого свіжого імбиру
  • 1 ч. л. соку лайма

Приготування:

Укладіть оливки в миску і приготуйте соус: подрібніть імбир, роздушіть кардамон, додайте паличку кориці і сік лайма. Залийте суміш оливковою олією і полийте нею оливки, дайте постояти близько півгодини і подавайте!

Паелья з креветками

3 рецепта испанской кухни, которые стоит попробовать

Інгредієнти:

  • 300 г рису
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • щіпка шафрану
  • 400 г відварених креветок
  • 1 л курячого бульйону
  • кілька гілочок петрушки
  • 1/2 банки консервованої кукурудзи
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. сухого білого вина
  • сіль, перець за смаком
  • 2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

Наріжте перець соломкою, часник – тонкими пластинками, а цибулю – півкільцями. Помідори очистіть від шкірки і наріжте на кубики. Обсмажте часник, цибулю і перець близько 3 хвилин на олії. Додайте до овочів рис щіпка шафрану. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин, потім додайте бульйон, помідори, посоліть і поперчіть. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте без кришки ще хвилин 15. За 5 хвилин до готовності додайте кукурудзу, креветки, зелень петрушки і збризніть лимонним соком. Продовжуйте готувати під кришкою ще кілька хвилин.

Каталонський крем

3 рецепта испанской кухни, которые стоит попробовать

Інгредієнти:

  • 750 мл молока
  • 1 апельсин (цедра)
  • 8 жовтків
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 стручок ванілі

Приготування:

Залийте апельсин окропом і покладіть в холодну воду. Ванільний стручок розділіть навпіл. Влийте молоко в каструлю, додайте стручок ванілі і цедру, закип’ятіть. Потім зменшіть вогонь і прогрійте суміш ще 5 хвилин. Зніміть з вогню і дістаньте ваніль і цедру. М’якоть з стручка ванілі покладіть назад до молока. Збийте жовтки і цукор до консистенції пишної піни. Відберіть 50 мл молока, розчиніть у ньому крохмаль і влийте в каструлю до решти молока. Перемішайте і включіть невеликий вогонь. Введіть у суміш жовтки, помішуючи віночком.

Коли помітите, що суміш починає густіти – знімайте з вогню і розливайте у форми. Форми покладіть на деко з гарячою водою (вода повинна покривати форми до половини). Надішліть деко в розігріту духовку (150 градусів) і готуйте не менше 30-40 хвилин. Готовий крем охолодіть до кімнатної температури, потім відправте в холодильник. Перед подачею посипте коричневим цукром і, якщо у вас є спеціальний пристрій – пальник, карамелизируйте верхівку.

Оригінальні і незаяложені рецепти привнесуть яскраву нотку у ваше меню! Приємного апетиту!

Читайте також Сезонна кухня: 4 незвичайні рецепти з помідор