3 рецепта бургерів, яким позаздрить будь-шеф-кухар

3 рецепта бургеров, которым позавидует любой шеф-повар

Бургери — це класичний фастфуд. І готується він, найчастіше, за одним і тим же принципом. Однак ми підготували 3 незвичайних рецепта улюбленого фастфуду.

Фруктовий

3 рецепта бургеров, которым позавидует любой шеф-повар

Інгредієнти:

  • 2 ст. полуниці
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 350 г фаршу з індички
  • сіль, перець за смаком
  • 2 шматочки моцарели
  • 1 жменю свіжого базиліка
  • булочка для бургера

Спосіб приготування:

У невелику каструлю викладіть 1 стакан нарізаної полуниці, налийте трохи води і розігрійте на середньому вогні, періодично помішуючи. Через 5 хвилин додайте іншу ягоду і ретельно перемішайте. Через 5 хвилин зніміть каструлю з вогню і дайте полуниці охолонути. Готуйте котлети: фарш посоліть і поперчіть, потім зліпіть з нього 2 котлети. Розігрійте гриль або сковороду до середньої температури, і обсмажте котлети по 5 хвилин з кожної сторони. За хвилину до готовності покладете на кожну котлету по скибочці моцарелли. Зберіть бургери: на половинку кожної булочки покладіть котлету, посипте базиліком, полийте зверху полуничним соусом. Накрийте другою половинкою.

Бургер-лазанья

3 рецепта бургеров, которым позавидует любой шеф-повар

Інгредієнти:

  • 450 г фарш з гвядины
  • 2,5 ч. л. італійських трав
    сіль, перець за смаком
  • 1/2 ст. сиру рікотти
  • 3/4 ст. томатного соусу
  • сушений часник за смаком
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • булочки для бургерів

Спосіб приготування:

Змішайте фарш з дрібкою італійських трав, сіллю і перцем. Розігрійте гриль або сковороду, і підсмажте котлети по 3-5 хвилин з кожного боку. У мисці змішайте масло, сухий часник і частину італійських трав. Отриманою сумішшю намажте половинку кожної булочки, підсмажте булочки на грилі або в духовці. Намажте нижню половинку кожної булочки томатним соусом, покладіть котлету, додайте рікотту, потім ще трохи томатного соусу, моцарелу, і накрийте бургер верхньою половинкою.

Гавайський

3 рецепта бургеров, которым позавидует любой шеф-повар

Інгредієнти:

  • 1/2 ст. соусу теріякі
  • 900 г яловичого фаршу
  • 1/2 ст. тертої моркви
    1/2 ст. зеленого цибулі
  • 1/2 ст. халапеньо
  • 1 ч. л. імбиру
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. соусу шрірача
  • 8 кілець ананаса (або стільки, скільки буде бургерів)
  • булочки для бургерів

Спосіб приготування:

Змішайте фарш, морква, дрібно нарізаний зелений лук, халапеньо, імбир, соєвий соус і соус шрірача, перемішайте і зліпіть 8 котлет. Обсмажте на грилі або розігрітій сковороді, а за 5 хвилин до готовності покладете на кожну котлету по колечку ананаса.
Намажте нижню половинку кожної булочки будь-яким соусом, покладіть котлету з ананасом, ложечку теріякі, і накрийте верхньою половинкою булочки.

Такі незвичайні рецепти бургерів допоможуть вам насолодитися новими смаками.

Читайте також 4 вегетаріанських бургера, смак яких оцінить навіть м’ясниці