3 низькокалорійних рецепту з овочів

3 низкокалорийных рецепта из овощей

Навіть ті, хто стежать за своєю вагою, мають право смачно харчуватися! Які асоціації у вас викликає фраза «низькокалорійна страва»? Пиалка з вівсянкою або салатник з перемішаними огірками і помідорами? Що ж, якщо відповідь позитивна – вам пора поповнити скарбничку рецептів низькокалорійних!

Набридла постійна боротьба між «смачно» і «низкокалорийно»? Ці східні рецепти смачно помирят інгредієнти у вашій тарілці!

Пратха з капусти

3 низкокалорийных рецепта из овощей

Інгредієнти:

  • 250 г білокачанної капусти
  • 3 ст. л. суміші імбиру, часнику і пасти чилі
  • 2 ч. л. зіри
  • 2 ч. л. червоного порошку чилі
  • 1/4 ст. л. порошку куркуми
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 2 склянки води
  • 1 ч. л. олії

Приготування:

Натріть капусту на дрібну тертку. У миску з тертої капустою додайте суміш імбиру, часнику і чилі, потім зіру і червоний чилі. Посипте куркумою і ретельно перемішайте. Додайте борошно, воду і вимісити тісто середньої м’якості. Дайте постояти 10 хвилин.

Беріть тісто невеликими порціями, злегка придавлюйте руками і розгортайте в пласт. Готуйте на розігрітій сковороді 2-3 хвилини з кожного боку. Перед тим, як перегорнути пратху, полийте чайною ложкою рослинного масла.

  • Читайте також: 5 ароматних спецій, які можна давати навіть дітям

Овочева упма

3 низкокалорийных рецепта из овощей

Інгредієнти:

  • 10 ст. л. рослинного масла
  • 1 ч. л насіння гірчиці
  • 1 ч. л. приправи урад дав
  • 1 ч. л. приправи чана дав
  • 6-8 листочків карі
  • шматочок тертого імбиру
  • кілька листя коріандру
  • 1/2 чашки тертого кокоса
  • 1 стакан тертого лука
  • 1/2 чашки стручкового перцю
  • 5-6 штук зеленого перцю чилі
  • Сік половини лайма
  • 1/2 чашки моркви
  • 1/4 чашки зеленого горошку
  • 200-300 г манної крупи
  • Сіль
  • 3 чашки води

Приготування:

Насипте манку в розігріту сковороду і готуйте без олії 3-5 хвилин. Коли крупминки почнуть підрум’янюватися, перемістіть їх в миску і відкладіть. У сковороду налийте масло, додайте насіння гірчиці і урад дав, потім чана дав і тертий імбир. Підсмажте. Потім, додайте листя каррі і нарізаний зелений чилі, підсмажте всі разом. Додайте цибулю, перемішайте і готуйте, поки він не стане прозорим. Потім, додайте нарізану моркву і продовжуйте готувати ще 1 хвилину. Всипте горошок і стручковий перець, додайте 3 чашки води, тертий кокос і сіль. Варіть під кришкою близько 10 хвилин. Перемішайте, поступово додайте манну крупу, щоб не утворювалися грудочки, добре перемішайте. Готуйте під кришкою протягом 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і додайте половину столової ложки листя коріандру і перемішайте. Подавайте гарячим з лимонним соком.

Піца з кукурудзою

3 низкокалорийных рецепта из овощей

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 чашки мэйды (пшеничне борошно тонкого помелу)
  • 1 чашка теплої води
  • 2 ст. л. сухих дріжджів
  • 1/4 ст. л. цукру
  • 1/4 ст. л. солі
  • 2 ст. л. оливкової олії

Для соусу:

  • 2 чашки томатного пюре
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. солі
  • 1/2 чашки томатного кетчупу
  • 2 ст. л. порошку червоного перцю чилі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 ч. л. суміші трав
  • 1 дрібно нарізану цибулю

Для начинки:

  • 1 чашка зерен солодкої кукурудзи
  • 1 чашка соусу для піци
  • 1 чашка тертої моцарелли
  • Орегано за смаком
  • Пластівці червоного перцю за смаком

Приготування:

Замісіть тісто, розкачайте пласт і рівномірно покрийте соусом. Викладіть кукурудзу, зверху терту моцарелу і посипте орегано і пластівцями чилі (за бажанням). Помістіть піцу в попередньо розігріту духовку і випікайте при 160 градусах близько 20 хвилин.

Не бійтеся експериментувати з новими стравами – відкрийте для себе нові грані смаку!

  • Читайте також: 5 звичайних спецій, які володіють лікарськими властивостями