3 корисні рецепти каші, яку можна готувати на сніданок

3 полезных рецепта каши, которую можно готовить на завтрак

Про користь гарбуза знають всі: вона наповнена клітковиною, залізом, вітаміном А і іншими корисними речовинами. Дієтологи рекомендують обов’язково включати гарбуз в свій раціон, і одним з кращих способів це зробити є приготування гарбузового каш.

Пропонуємо три рецепта каш з гарбуза, які можна приготувати на сніданок:

1. Каша з гарбузом і пшоном

Інгредієнти:

• 2/3 склянки пшона
• 1 склянка молока
• 1 кг очищеної гарбуза
• 2 ст. л. цукру
• ½ Ч. л. солі
• масло вершкове за смаком
• цукати, курага, родзинки — на вибір

Спосіб приготування:

Очистіть гарбуз від насіння і шкірки, дрібно поріжте. Налийте в каструлю 2 ст. л. води, покладіть туди гарбуз, сіль і цукор. Протушкувати 15 хвилин, розімніть товкачиком. Пшоно промийте і проваріть до напівготовності. Додайте пшоно, молоко, масло і цукати до гарбузі. Готуйте ще 20 хвилин на повільному вогні.

3 полезных рецепта каши, которую можно готовить на завтрак

2. Каша з гарбузом і рисом

Інгредієнти:

• 1 кг гарбуза
• 0,5 склянки рису
• 1,5 склянки молока
• 30 г вершкового масла
• 1/3 ч. л. солі
• 3 ст. л. цукру
• за бажанням — родзинки, курага, цукати, горіхи, мед, кориця, кардамон

Спосіб приготування:

Гарбуз очистіть і дрібно поріжте. Рис промийте і залийте теплою водою. Налийте в каструлю 2 ст л. води, покладіть туди гарбуз, сіль і цукор, протушкувати 15 хвилин і розімніть. Відціджений від води рис, молоко і масло додайте до гарбузі, варіть ще 20 хвилин. За бажанням можна додати родзинки, курагу, цукати, горіхи, мед, корицю, кардамон.

3 полезных рецепта каши, которую можно готовить на завтрак

3. Гарбузова каша з рисом і яблуками

Інгредієнти:

• 800 г гарбуза
• 0,5 склянки рису
• 200 г яблук
• 1 стакан води
• 60 г вершкового масла
• 1/3 ч. л. солі
• 3 ст. л. цукру
• 60-100 г родзинок
• за бажанням — кориця, кардамон

Спосіб приготування:

Гарбуз очистіть, поріжте і подрібніть в блендері; рис промийте і відваріть до напівготовності. Натріть на тертці яблука. У каструлю з майже готовим рисом додайте гарбуз, яблука, родзинки, вершкове масло, сіль, цукор і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Для підсилення смаку можна додати мед, корицю, кардамон.

3 полезных рецепта каши, которую можно готовить на завтрак

Ці гарбузові каші стануть прекрасним і корисним початком вашого дня!

Читайте також 13 незамінних методів поліпшення обміну речовин