3 класичних рецепту з Мексики для знайомства з новою кухнею

3 классических рецепта из Мексики для знакомства с новой кухней

Хтось вже давно закоханий в мексиканську кухню, а хтось ще не розпробував її на смак. Саме тому ми вирішили ще раз нагадати вам про страви з Мексики.

Чимичанга

3 классических рецепта из Мексики для знакомства с новой кухней

Це щось схоже на буріто. Дуже улюблена і популярна закуска у мексиканців.

Інгредієнти:

  • 4 шт. тортильї
  • 300 г курячого філе
  • 2 шт. болгарського перцю
  • цибуля
  • кукурудза
  • 150 г сиру Чеддер
  • 1 зубчик часнику
  • масло
  • соус чилі
  • кетчуп

Спосіб приготування:

На сковороді обсмажити часник, додати курку і кетчуп. Продовжувати смажити, додати дрібно нарізану цибулю, кукурудзу, скибочки перцю. Перемішати і додати чилі. Всю суміш обсмажити на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і дати протомиться. У тортильї загорнути начинку, посипати сиром, після цього конвертики обсмажити до утворення золотистої скоринки. Подавати з різними соусами.

Кесаділья

3 классических рецепта из Мексики для знакомства с новой кухней

Дуже легке блюдо в приготування. Схоже на попереднє, але в ньому менше компонентів.

Інгредієнти:

  • 2 шт. тортильї
  • 100 г курячого філе
  • половина головки цибулі
  • 100 г сиру Чеддер
  • томатна паста

Спосіб приготування:

Цибулю і курку разом обсмажити на невеликому вогні протягом 3 хвилин. Додати томатну пасту, сіль і перець за смаком, перекласти начинку в миску. Тортилью покласти на суху сковороду і підсмажити, додати сиру. Викласти начинку і ще додати сиру. Накрити другою тортильєю і обсмажити хвилини 3 з кожної сторони.

Такос

3 классических рецепта из Мексики для знакомства с новой кухней

Про це страва точно чули всі, вона, мабуть, найпопулярніше в Мексиці і за її межами.

Інгредієнти:

  • 8 шт. коржів тортильї
  • 400 г яловичого фаршу
  • 1 банку квасолі в томатному соусі
  • 3 шт. помідор
  • 1 цибулина
  • зелень
  • 100 г твердого сиру
  • соус чилі і кетчуп

Спосіб приготування:

Яловичий фарш обсмажити з дрібно нарізаною цибулею, додати сіль і перець за смаком. Коли м’ясо буде майже готове, додати квасоля, зелень і потертий помідор без шкірки. Тушкувати кілька хвилин. Змастити тортильї соусом чилі і викласти начинку. Зверху посипати сиром. Згорнути такос навпіл, закріпити шпажкою і поставити в духовку на 10 хвилин. Запекти на 180 градусах. Коржик повинна стати хрусткою.

Ці страви дозволять вам познайомитися з мексиканською кухнею і поспівчувати незвичайні смаки.

Читайте також 3 страви італійської кухні, які можна приготувати на вихідних