3 класичних рецепту приготування рагу

3 классических рецепта приготовления рагу

Рагу – просте у приготуванні і приголомшливе на смак блюдо. До його різновидів ставитися фрікасе, гуляш і бефстроганов. Сьогодні ми поділимося з вами кращими рецептами рагу, які сподобаються кожній господині.

Рагу з картоплею і яловичиною

Інгредієнти:

  • 1,5 кг яловичого стейка
  • 500 г картоплі
  • 2 моркви
  • 1 стебло селери
  • 1 цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 склянки борошна
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. сушеного розмарину
  • 1 лавровий лист
  • Зелень
  • Спеції та сіль за смаком

Спосіб приготування:

Вимиту яловичину наріжте великими шматочками. Подрібніть цибулю, часник, моркву і селеру. Картоплю наріжте кубиками. Розігрійте оливкову олію в каструлі, додайте туди м’ясо і обсмажте до золотистого кольору, потім викладіть моркву, селеру і цибулю. Додайте борошно, а потім склянку гарячої води. Перемішайте. Готуйте рагу близько години на повільному вогні. За 15 хвилин до готовності додайте картоплю, часник, сіль і перець. Готове рагу прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

3 классических рецепта приготовления рагу

Рибне рагу

Інгредієнти:

  • 300 г філе риби
  • 200 г готових макаронів
  • 2 болгарських перця
  • ¼ Ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. петрушки
  • 1 лавровий лист
  • Спеції та сіль за смаком
  • 1 гілочка чебрецю
  • Коріандр, кмин за смаком

Спосіб приготування:

Очищений болгарський перець наріжте соломкою і додайте в каструлю, заливши водою і додавши лавровий лист. Варіть 30 хвилин на повільному вогні. Обсмажте часник на оливковій олії. Подрібнену цибулю додайте в каструлю і варіть 10 хвилин. Кмин, коріандр і сіль, додайте до цибулі і перцю. Помістіть рибне філе і томатну пасту в каструлю і готуйте 10 хвилин на слабкому вогні. Готові макарони також викладіть в каструлю, долив гарячої води. Тушкуйте рагу до готовності, потім посипте петрушкою і подавайте.

3 классических рецепта приготовления рагу

Вегетаріанське рагу

Інгредієнти:

  • 400 г помідорів
  • 200 г грибів
  • 1 кабачок
  • 1 селера
  • 2 моркви
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибуля
  • 4 зубчики часнику
  • 50 г готової сочевиці
  • 2 ст. л. тертого сиру Пармезан
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту

Спосіб приготування:

Подрібніть кубиками болгарський перець, гриби, кабачок, цибулю, моркву і помідори. Селера наріжте соломкою. На велику сковороду покладіть селера, морква, цибуля і 2-3 ложки води. Тушкуйте овочі до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Викладіть подрібнений часник, бальзамічний оцет і томатну пасту на сковорідку, тушкуйте 1 хвилину, потім додайте перець, гриби, кабачок, сочевицю і помідори. Готуйте протягом 20 хвилин, потім посипте пармезаном і подавайте.

3 классических рецепта приготовления рагу

Спробуйте приготувати на своїй кухні ці прості і неймовірно смачні страви, щоб побалувати себе і свою сім’ю.

  • Читайте також: 7 продуктів, які повинні бути завжди у вашому холодильнику