3 десерту з чорницею, які варто приготувати влітку

3 десерта с черникой, которые стоит приготовить летом

Ягідний сезон у розпалі, а це означає, що треба вдосталь наїстися свіжих ягід і приготувати з них смачні і корисні десерти!

Представляємо вам добірку смачних і нескладних рецептів з мега-корисної чорницею!

  • Шоколадний пиріг з чорницею

3 десерта с черникой, которые стоит приготовить летом

Інгредієнти:

Для коржа:

  • 30 шт печива Oreo
  • 6 ст. л. вершкового масла
  • 30 г темного шоколаду

Для начинки:

  • 250 г темного шоколаду
  • 250 г вершків
  • ½ Ч л. ваніліну
  • 100 г чорниці

Приготування:

Розділіть печиво на половинки, зніміть начинку і подрібніть печиво в блендері. На водяній бані розтопити 30 г шоколаду і вершкове масло, потім змішайте масу з крихтами печива. Утрамбуйте «тісто» у форму і поставте в холодильник на півгодини.

Приготуйте начинку. Розігрійте вершки на маленькому вогні і додайте до них решті шоколад, часто помішуючи. Не доводячи до кипіння, розтопіть шоколад, зніміть вершково-шоколадну суміш з вогню і покладіть в неї ванілін. Остигнула начинку влийте на корж і розподіліть рівномірно. Поставте в холодильник на 15 хвилин, потім дістаньте і укладіть зверху шар чорниці і відправте охолоджуватися ще на годину.

Читайте також 4 рецепти простих страв з сезонних ягід

  • Шоколадні тістечка з вишнями та чорницями

3 десерта с черникой, которые стоит приготовить летом

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г темного шоколаду
  • 100 г цукру
  • 140 г борошна
  • 50 г чорниці
  • 30 г вишні
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. сметани
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. какао
  • щіпка солі

Приготування:

Розтопити масло з шоколадом і дайте трохи охолонути. В цей час видаліть з вишень кісточки. У міксері збийте яйця з цукром до консистенції густої піни, додати до них сметану і ретельно розмішайте. Акуратно додайте шоколадну суміш, продовжуйте збивати. Просійте борошно з какао і розпушувачем і додайте до шоколадному тесту. Домішайте до тесту ягоди і викладіть тісто у форму, застелену папером для випічки, і розгладьте тильною стороною ложки або лопаткою. Надішліть форму в розігріту духовку (180 градусів) на півгодини. Перед подачею охолодіть і наріжте на тістечка довільної форми. Прикрасьте кожну свіжими ягодами чорниці.

  • Мигдальні кекси з чорницею

3 десерта с черникой, которые стоит приготовить летом

Інгредієнти:

  • 160 г несолоного вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 250 р цукрової пудри
  • 125 г меленого мигдалю
  • 6 білків
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 30 г чорниці

Приготування:

Змастіть формочки для кексів (або велику форму, якщо хочете приготувати великий кекс). У невеликій каструлі розтопити масло, трохи остудіть. Просійте борошно, пудру і змішайте з мигдальним порошком. Яєчні білки збийте до консистенції густої піни і акуратно змішайте з борошняною сумішшю. Додайте до білково-борошняної суміші екстракт ванілі і топлене масло. Заповніть формочки тестом на 2/3 і покладіть зверху кілька ягід свіжої чорниці. Надішліть запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин. Остиглі кекси присипте цукровою пудрою і подавайте.

Ці рецепти досить легко приготувати навіть у холодну пору із заморожених ягід, але коли ви використовуєте свіжу чорницю – смак виходить особливо літнім! Приємного апетиту!

Читайте також Суперкорисне страви з ягід, які варто спробувати прямо сьогодні