3 цікавих варіації приготування креветок

3 интересных вариации приготовления креветок

Креветки — це та їжа, яку, швидше за все, люблять усі. Багато люблять її просто вареної. Однак ми підготували рецепти незвичайних креветок, щоб ще більше насолодитися цим смаком.

Шрі-ланкійські кокосові креветки

3 интересных вариации приготовления креветок

Зовсім незвичайний смак. Це дуже пряні креветки і ніжні нотки кокоса.

Інгредієнти:

  • 100 г чорного рису
  • 1 цибуля
  • 1 ст. л. Шрі-ланкійських спецій
  • 1 ч. л. насіння гірчиці
  • 1 чайна ложка олії
  • 200 мл кокосового молока
  • 2 зубчики часнику
  • 300 г сирих креветок
  • 40 г шпинату
  • 4 см свіжого імбиру
  • 4 помідора
  • 4 ч. л. сушеного кокоса

Спосіб приготування:

Закип’ятіть чайник. Промийте чорний рис і додайте в каструлю 500 мл киплячої води і щіпку морської солі. Варити 25-30 хвилин, потім злити воду. Дрібно нарізати цибулю, натерти часник і імбир. Крупно нарізати помідори. Нагрійте середню каструлю на вогні з 1 чайною ложкою олії цибулю і варіть протягом 7 хвилин, поки він не розм’якшиться. Потім додайте імбир, часник, насіння чорної гірчиці і шрі-ланкійську суміш спецій і варіть 2 хвилини. Додайте кокосове молоко, висушений кокос і нарізані кубиками помідори. Сіль і перець за смаком, варити 5 хвилин. За бажанням очистіть креветки. Перемішайте креветки і шпинат в спеціях, закрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні ще 5-10 хвилин, поки креветки не стануть повністю рожевими. Подавайте морепродукти разом з чорним рисом.

Тушковане м’ясо креветок в майорському стилі

3 интересных вариации приготовления креветок

Дуже ситне блюдо. Тут креветки підкреслюють смак.

Інгредієнти:

  • 400 г картоплі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 2 солодкого білого лука
  • 200 г ковбаса чорізо
  • 2 шт. червоного перцю
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 2 гілочки свіжого чебрецю
  • 2 ч. л. солодкої копченої паприки
  • 800 г помідорів
  • 8 тигрових креветок
  • 1 ч. л. свіжого листя орегано

Спосіб приготування:

Крупно нарізати картоплю. Поставте каструлю з водою на вогонь, додати картоплю і варити протягом 10 хвилин після закипання, а потім пропустити через друшляк. Між тим, нагрійте оливкову олію у великій каструлі. Додайте часник, солодкий лук і чорізо, помішуючи так, щоб масло рівномірно покривало все в каструлі. Готуйте протягом 5-7 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорим, а чорізо почне ставати злегка коричневого кольору. Додайте червоний перець і продовжуйте готувати протягом 3 хвилин. Додайте картоплю з висушеним орегано, гілочками чебрецю і паприкою, і помішуйте потім вилийте нарізані помідори. Помістіть тигрові креветки в тушковане м’ясо і закрийте кришку. Готуйте близько 5-8 хвилин, поки креветки не стануть рожевими.

Креветки севіче

3 интересных вариации приготовления креветок

Це такі дуже гострі креветки. Страву по-справжньому жарке і смачне.

Інгредієнти:

  • 200 г сирих, свіжих середніх креветок, очищених
  • 60 мл табаско-соусу
  • 240 мл свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ст. л. солі
  • 150 г нарізаного кубиками помідори
  • 150 г нарізаного кубиками червоної цибулі
  • 50 г грубо нарізаного свіжого коріандру
  • 1/2 авокадо, кубиками
  • 30 г сметани
  • 4 тортильї
  • 50 г хрусткі свинячих шкварок

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте креветки, соус Табаско, лимонний сік і сіль. Відкладіть маринувати протягом 20 хвилин. В окремій мисці змішайте помідор, цибулю і коріандр, і добре перемішайте. Приправте сіллю за смаком. Додайте кубики авокадо.
Перекладіть овочеву суміш у миску маринованих креветок і добре перемішайте. Подавайте на тортильї, додаючи сметану і шкварки.

В цих рецептах дуже багато екзотики. У сенсі за смаком такі креветки абсолютно незвичайні. Однак варто пробувати щось нове.

  • Читайте також: 3 рецепта гаспачо для літніх спекотних днів